20.7 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

«Έκοψε» τους… μισούς από Ευρωλίγκα η Σλοβενία

Στα δεκατέσσερα έπεσαν τα ονόματα των παικτών της προεπιλογής της Εθνικής Σλοβενίας, εν όψει των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Ράντο Τριφούνοβιτς, μείωσε την έκταση της αρχικής λίστας των «εκλεκτών» του, κόβοντας τρεις από τους παίκτες που είχε καλέσει και αγωνίζονται σε ομάδα Ευρωλίγκας: το Λούκα Ντόντσιτς και τον Άντονι Ράντολφ της Ρεάλ Μαδρίτης και τον Αλεξέι Νίκολιτς της Μπάμπεργκ. Ωστόσο, στους δεκατέσσερις που εξακολουθεί να υπολογίζει παραμένουν άλλοι τρεις που παίζουν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της γηραιάς ηπείρου και, συγκεκριμένα, ο Ζόραν Ντράγκιτς της Αρμάνι Μιλάνο, ο μόλις 17χρονος Γιούρι Ματσούρα της Μπασκόνια και ο Έντο Μούριτς της Εφές Αναντόλου.

Συνολικά, στη 14μελή λίστα βρίσκονται τα οκτώ από τα δώδεκα μέλη του ρόστερ που κατέκτησε τον τίτλο στο 40ό Ευρωμπάσκετ, τον περασμένο Σεπτέμβριο στην Κωνσταντινούπολη. Εκτός από τους τρεις προαναφερθέντες, απουσιάζει και ο NBAer, Γκόραν Ντράγκιτς. Οι υπόλοιποι έντεκα παίκτες, που διεκδικούν θέση στην τελική δωδεκάδα των προκριματικών, είναι οι Γιάκα Μπλάζιτς, Βλάτκο Τσάντσαρ, Ζίγκα Ντίμετς, Γκρέγκορ Χροβάτ, Μίχα Λάπορνικ, Κλέμεν Πρέπελιτς, Μάτιτς Ρέμπετς, Λούκα Ρούπνικ, Ζαν Μαρκ Σίσκο, Γκάσπερ Βίντμαρ και Σάσα Ζάγκορατς.

Οι Σλοβένοι θα υποδεχθούν τη Λευκορωσία στη Λιουμπλιάνα στις 23 Νοεμβρίου και τρεις ημέρες αργότερα θα παίξουν στην Ισπανία. Θυμίζουμε πως το διήμερο 23-24/11 υπάρχουν προγραμματισμένοι αγώνες στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ