16.6 C
Athens
Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου, 2024

Έκλεισε το «καρέ» με Γκασόλ (pics)

Άλλαξε ομάδα, άλλαξε αριθμό φανέλας κι ετοιμάζεται για νέο ξεκίνημα στην καριέρα του ο Πάου Γκασόλ, ο οποίος ανακοινώθηκε από τους Μιλγουόκι Μπακς.

Ο Ισπανός διεθνής έγινε ο τέταρτος Ευρωπαίος παίκτης των «ελαφιών», μετά το Γιάννη Αντετοκούνμπο, το Νίκολα Μίροτιτς και τον Ερσάν Ιλιασόβα. Είναι μάλιστα κι εκείνος με τους περισσότερους τίτλους, καθώς έχει αναδειχθεί δύο φορές πρωταθλητής ΝΒΑ, ενώ με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του έχει έντεκα μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες, Παγκόσμια Κύπελλα και Ευρωμπάσκετ, τη στιγμή που ο 28άχρονος φόργουορντ έχει τέσσερα, επίσης με την Εθνική Ισπανίας, και ο 31χρονος φόργουορντ ένα, με την Τουρκία. Ο «Greek Freak» δεν έχει ανέβει ακόμα στο βάθρο, αλλά ελπίζει να το κάνει στο μέλλον.

Ο Πάου Γκασόλ αγωνίστηκε σε ολόκληρη την καριέρα του σε συλλογικό επίπεδο -στην Μπαρτσελόνα και το ΝΒΑ- με το νούμερο 16 στη φανέλα, ενώ όταν παίζει με το εθνόσημο φοράει το Νο 4. Στους Μπακς επέλεξε το 17, αφού το #16 βρίσκεται στην οροφή του «Fiserv Forum» για χάρη του Μπομπ Λανιέ.

Ο 38άχρονος φόργουορντ/σέντερ αλλάζει για πέμπτη φορά ομάδα στην καριέρα του στο «μαγικό κόσμο», έχοντας αγωνιστεί στο παρελθόν στους Μέμφις Γκρίζλις (2001-2008), τους Λος Άντζελες Λέικερς (2008-2014), τους Σικάγο Μπουλς (2014-2016) και τους Σαν Αντόνιο Σπερς (2016-2019). Από τα «σπιρούνια» έμεινε ελεύθερος πριν από τρεις ημέρες, προκειμένου να συνεχίσει στο πλευρό του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Εξάλλου, μετά και την απουσία του λόγω κατάγματος στο μετατάρσιο, ο χρόνος του ήταν περιορισμένος στο Τέξας, έχοντας παίξει σε μόλις 26 ματς από την αρχή της σεζόν με τα χειρότερα ποσοστά στην καριέρα του στο ΝΒΑ (4,2π., 4,7 ριμπάουντ και 1,9 ασίστ σε 12.2’).

Ο Πάου Γκασόλ εξαγόρασε το συμβόλαιό του, όπως είχε δικαίωμα να κάνει, κι έφθασε σε συμφωνία με τους Μιλγουόκι Μπακς, οι οποίοι από την πλευρά τους για να ελευθερώσουν χώρο στο ρόστερ τους αποδέσμευσαν τον Αϊζάια Κάνααν, ο οποίος είχε υπογράψει δεκαήμερο συμβόλαιο.

«Είμαι ενθουσιασμένος που ξεκινάω αυτό το νέο κεφάλαιο στο ταξίδι μου στο ΝΒΑ με τους μεγάλους Μπακς. Ανυπομονώ για αυτή τη νέα πρόκληση. Ο στόχος μου, όπως πάντα, θα είναι να προσθέσω αξία στην ομάδα και να βοηθήσω ώστε να φέρουμε ένα πρωτάθλημα στο Μιλγουόκι», ανέφερε μετά την ανακοίνωσή του ο Ισπανός διεθνής, ο οποίος πρόλαβε τις ημερομηνίες κι έτσι θα έχει κανονικά δικαίωμα συμμετοχής στα φετινά πλέι οφ με τα «ελάφια».

Εκτός από τα δύο πρωταθλήματα με τους «λιμνανθρώπους», ο Πάου Γκασόλ έχει γίνει έξι φορές all star (2006, 2009-2011, 2015, 2016), δύο φορές ήταν μέλος της δεύτερης καλύτερης πεντάδας (2011, 2015) και την πρώτη σεζόν του στην άλλη άκρη του Ατλαντικού αναδείχθηκε ρούκι της χρονιάς (2002). Πλέον, με το ύψος του και την εμπειρία του θα προσπαθήσει να βοηθήσει τους πρωτοπόρους μέχρι στιγμής στην Ανατολή, Μιλγουόκι Μπακς, στην επίτευξη των (υψηλών) στόχων τους.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ