18.1 C
Athens
Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Έκλεισε σέντερ ο Παναθηναϊκός (pics, vids)

Ο Παναθηναϊκός δεν είχε κρυφτεί πως αναζητούσε σέντερ. Και φαίνεται πως τον βρήκε στο πρόσωπο του Άντριαν Πέιν. Και μάλιστα τον ανακοίνωσε με ένα καλωσόρισμα ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Ένα απλό welcome κι ένα τριφύλλι.

O Πέιν (19/2/1991, 2.10) είναι σέντερ και έρχεται απ' ευθείας από τις ΗΠΑ.Το προφίλ του κάνει λόγο για έναν αθλητικό σέντερ που μπορεί να παίξει στις θέσεις 4 και 5 και μάλιστα έχει έφεση στην άμυνα και στις τάπες. Και θεωρητικά τουλάχιστον, αυτή η περιγραφή φέρνει στο μυαλό τον Τζέιμς Γκιστ, στον οποίο ο Παναθηναϊκός θέλει να δώσει ανάσες. Με το ερωτηματικό πάντα της άμεσης προσαρμογής του στην Ευρώπη και σε μια ομάδα η οποία θέλει πολύ... διάβασμα με έναν προπονητή όπως ο Τσάβι Πασκουάλ.

Είναι απόφοιτος του κολλεγίου του Μίτσιγκαν Στέιτ, των οποίων το παρατσούκλι στο NCAA είναι Spartans. Κοινώς Σπαρτιάτες, οπότε... χαριτολογώντας θα έλεγε κανείς πως έχει και κοινό σημείο επαφής με την οικογένεια Γιαννακόπουλου λόγω... καταγωγής.

Έγινε ντραφτ το 2014 στο νούμερο 15 από τους Ατλάντα Χοκς. Από εκεί πήγε στους Μινεζότα Τίμπεργουλβς και από εκεί στο Ορλάντο, αλλά σε κάθε περίπτωση έπαιξε για τις "θυγατρικές" των ομάδων για αρκετό διάστημα (Fort Wayne Mad Ants, Austin Spurs, Erie Bay Hawks, Lakeland Magic).

Οι αριθμοί

Ως πρωτοετής στο Μίτσιγκαν Στέιτ είχε μέσο όρο 2,5 πόντους και 2,4 ριμπάουντ σε 34 αγώνες. Την επόμενη σεζόν ήταν πρώτος σε τάπες (39) και 7ος στην περιφέρειά του (Big10). Σε 37 αγώνες, εκ των οποίων στους 36 ήταν βασικός, είχε μέσο όρο 7 πόντους, 4,2 ριμπάουντ. Η συνέχεια ήταν καλύτερη. Σούταρε από τη γραμμή της φιλανθρωπίας με 84,8%, είχε 46 τάπες, φτάνοντας να είναι ο 6ος καλύτερος στην ιστορία του κολλεγίου του, έχοντας ακόμη 10,5 πόντους μέσο όρο και 7,6 ριμπάουντ σε 25,6 λεπτά συμμετοχής ανά αγώνα. Αριθμοί και παρουσία που τον έφεραν στη δεύτερη καλύτερη ομάδα της περιφέρειας.

 

Μπαίνοντας στην τελευταία χρονιά, επιλέχθηκε στην τρίτη καλύτερη ομάδα του NCAA ως προοπτική και στο τέλος της χρονιάς ήταν και πάλι στη δεύτερη καλύτερη ομάδα της Big Ten.

Η συνέχεια γράφτηκε στο ΝΒΑ με την Ατλάντα να τον επιλέγει. Οι αριθμοί που έχει καταγράψει ως επαγγελματίας με Ατλάντα, Μινεζότα και Ορλάντο είναι:

Και για να μην σας κουράζουμε με αριθμούς, δείτε καλύτερα την εικόνα...

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ