20 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Έκανε χαρακίρι και… έζησε!

Ο Άρης έκανε φιλότιμη προσπάθεια να βγάλει μόνος του τα μάτια του στη Χαλκίδα, αλλά τελικά νίκησε με 80-77 στην παράταση (κ.α. 71-71) και διατηρείται ζωντανός στη μάχη για την τέταρτη θέση. Όσο για την Κύμη, έμπλεξε άσχημα. Η διαφορά της από τον προετελευταίο Απόλλωνα Π. μειώθηκε στον ένα βαθμό και ο κίνδυνος του υποβιβασμού είναι πλέον κάτι παραπάνω από ορατός.

Η Κύμη ξεκίνησε καλύτερα τον αγώνα, προηγήθηκε με 20-13 στο 10', όμως στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Άρης την "έπνιξε" με την άμυνά του και όχι μόνο κάλυψε τη διαφορά, αλλά πήρε και προβάδισμα 10 πόντων (35-25) καταφέρνοντας να δεχθεί μόλις 5 πόντους σε ολόκληρη την περίοδο. Διατήρησε δε τον έλεγχο μέχρι και τα μισά της τελευταίας περιόδου, όταν προηγήθηκε με 67-57 και έδειξε να "καθαρίζει".

Όμως από εκεί και μετά σταμάτησε να παίζει μπάσκετ. Άρχισε να σουτάρει... τούβλα και να κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο, πράγμα που η Κύμη εκμεταλλεύτηκε, διότι κι αυτή έπαιζε τη ζωή της. Με τον Δημήτρη Σταμάτη να βγαίνει μπροστά και τον Όρτον να βοηθά μέσα στις ρακέτες κάλυψε μέσα στο επόμενο δίλεπτο τους εννέα από τους δέκα πόντους της διαφοράς. Στο 39' προηγήθηκε με 70-69 και καθώς ο Άρης συνέχισε να χάνει τρίποντα, έκανε 24'' πριν από τη λήξη το 71-69. Στη συνέχεια επέλεξε να κάνει φάουλ για να έχει αυτή την τελευταία επίθεση, ο Κάμινγκς ισοφάρισε 71-71, αλλά δεν έκανε καν σουτ, διότι ο Ξανθόπουλος έκλεψε την μπάλα και το παιχνίδι πήγε στην παράταση.

Εκεί ο Άρης με τον Κάμινγκς να δίνει λύσεις κυρίως από τη γραμμή των βολών κατάφερε να προηγηθεί με 80-74 ενάμισι λεπτό πριν από τη λήξη, αλλά στη συνέχεια έχασε τέσσερις βολές κι έκανε δύο ακόμα λάθη προσφέροντας απλόχερα την ευκαιρία στην Κύμη να πάρει το παιχνίδι! Όμως αυτή δεν τα κατάφερε. Μείωσε 80-77, αλλά το τρίποντο του Σταμάτη για την ισφάριση 19'' πριν από τη λήξη ήταν άστοχο, έτσι ο Άρης κατάφερε να φύγει από τη Χαλκίδα με την πολύτιμη γι' αυτόν νίκη.

Ο λυτρωτής: Ο Ουίλ Κάμινγκς αξίζει αυτό το χαρακτηρισμό για τον Άρη, διότι σε αντίθεση με τους συμπαίκτες του έβαλε όλες τις κρίσιμε βολές που εκτέλεσε στο τέλος της κανονικής διάρκειας και στην παράταση, επομένως ο Άρης του οφείλει σε μεγάλ βαθμό τη νίκη. Επίσης, ο Άρης είχε δύο παίκτες που μάζεψαν από 10 ριμπάουντ έκαστος, τον Καββαδά και τον Γιάνκοβιτς.

Η γλώσσα των αριθμών: Ο Άρης κυριάρχησε απόλυτα στη μάχη των ριμπάουντ μαζεύοντας 55, εκ των οποίων 19 επιθετικά. Παρ' όλα αυτά, κόντεψε να χάσει, γιατί έκανε 19 λάθη και είχε 8/30 τρίποντα. Η Κύμη ήταν κι αυτή άστοχη (21/55 εντός πεδιάς), αλλά έκανε 7 λάθη λιγότερα, γι' αυτό έμεινε ως το τέλος στη διεκδίκηση της νίκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ