23.5 C
Athens
Παρασκευή, 5 Ιουλίου, 2024

Έκανε το πρώτο «βήμα» η Εφές

Με το «δεξί» μπήκε στα playoffs του πρωταθλήματος Τουρκίας η Αναντολού Εφές, που υπερασπίστηκε την έδρα της και επικράτησε με 78-69 της Νταρουσάφακα στο Game 1.

Ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης έχει πια η Αναντολού Εφές για τα ημιτελικά του τουρκικού πρωταθλήματος, αφού κέρδισε μ 78-69 την Νταρουσάφακα στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για τα playoffs, έκανε το 1-0 και χρειάζεται μία νίκη στους επόμενους δύο αγώνες - εφόσον χρειαστεί και ο τρίτος στην έδρα της - για να «κλειδώσει» το εισιτήριο. Οι παίκτες του Εργκίν Αταμάν είχαν ήδη «χτίσει» μία διαφορά εννέα πόντων στο ημίχρονο, προηγούμενοι με 40-31, με τους φιλοξενούμενους να επιχειρούν την ολική επαναφορά και να μειώνουν σε 73-69 στα περίπου 100" για τη λήξη της αναμέτρησης.

Κάπου εκεί, όμως, ένα λέι απ του Μότουμ κι ένα τρίποντο του Σίμον αποτελείωσαν το συγκρότημα του Ντέιβιντ Μπλατ, για να πανηγυρίσουν οι γηπεδούχοι το αποτέλεσμα στο φινάλε και να μεταφέρουν την πίεση στους αντιπάλους τους. Κι αυτό, γιατί η Νταρουσάφακα είναι αυτή πια που έχει το «πρέπει» της εντός έδρας νίκης, ώστε να επαναφέρει τη σειρά στο «Σινάν Ερντέμ» για ένα τρίτο και τελευταίο παιχνίδι.

Ο Σόνι Ουίμς ήταν εξαιρετικός, με 25 πόντους και 11/15 σουτ για τους νικητές, όπως και ο Μπράιαντ Ντάνστον με double double 14 πόντων και 11 ριμπάουντ, με τον Έρικ ΜακΚόλουμ να προσθέτει 15 πόντους, με 7/8 σουτ. Για την Νταρουσάφακα, ο Ζαζουάν Τζόνσον ξεχώρισε με 24 πόντους και 10/15 σουτ, με τον πρώην «κίτρινο» Ουίλ Κάμινγκς να μένει στα «ρηχά», με δύο πόντους και 1/4 σουτ σε σχεδόν έξι λεπτά.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ