15.6 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Έκανε το πρώτο “βήμα” για τον τίτλο η Ζαλγκίρις

Με τη νίκη της με 96-83 επί της Λιέτουβος Ρίτας, η Ζαλγκίρις Κάουνας έκανε το 1-0 στη σειρά των τελικών της Λιθουανικής Λίγκας, διατηρώντας το πλεονέκτημα έδρας της. Η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους ήταν καταιγιστική στο δεύτερο ημίχρονο, καταφέρνοντας να εξασφαλίσει μία εύκολη νίκη επί της ομάδας του Λουκά Μαυροκεφαλίδη.

Οι δύο ομάδες βρέθηκαν αρχικά πολύ κοντά στο σκορ. Μέχρι το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου, η Λιέτουβος φάνηκε να είναι αυτή που ήλεγχε το ρυθμό του αγώνα, κατάφερε μάλιστα να προηγηθεί με 24-26. Στο δεύτερο δεκάλεπτο η  “ζυγαριά” άρχισε να γέρνει προς το μέρος της Ζαλγκίρις, η οποία τελείωσε το ημίχρονο με σκορ 50-45 υπέρ της.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ζαλγκίρις ήταν εμφατική. Προηγήθηκε με 10 πόντους, τελειώνοντας το τρίτο δεκάλεπτο με 72-62 ενώ στο τέταρτο δεκάλεπτο συνέχισε το θετικό της σερί αυξάνοντας μάλιστα κατά πολύ τη διαφορά της χωρίς να αφήσει στη Λιέτουβος το περιθώριο να αντιδράσει.

Κορυφαίοι για την ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους ήταν ο Μιλάνκις που πέτυχε 24 πόντους αλλά και ο Ντέιβις με 21 πόντους, 7 ριμπάουντ και 3 ασιστ, ενώ εξαιρετικός ήταν και ο Έντγκαρας Ουλανόβας που πέτυχε 12 πόντους, μάζεψε 3 ριμπάουντ και μοίρασε 5 ασιστ.

Από την άλλη, από τους φιλοξενούμενους, αυτοί που ξεχώρισαν ήταν ο Γκιεντράτις με 17 πόντους και 6 ριμπάουντ, ο Γκιρτζιούνας με 13 πόντους και 4 ασιστ αλλά και ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης με 11 πόντους, 2 ριμπάουντ και 2 ασιστ.

Η σειρά θα συνεχιστεί στις 11/6 στην έδρα της Λίετουβος, με την ομάδα του Λουκά Μαυροκεφαλίδη να διεκδικεί την ισοφάριση της σειράς.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ