29.6 C
Athens
Τρίτη, 9 Ιουλίου, 2024

Έκανε το καθήκον του κι ελπίζει

Ο Παναθηναϊκός ήταν ξανά σοβαρός και πιστός στο αγωνιστικό του πλάνο, παίρνοντας μία εύκολη νίκη στην έδρα της Νταρουσάφακα.

Κάλλιο αργά παρά ποτέ. Οι κυπελλούχοι Ελλάδας παρουσιάστηκαν όπως έπρεπε απέναντι σ' έναν αδύναμο αντίπαλο που όμως αν τον υποτιμούσαν θα κινδύνευαν να την... πατήσουν όπως ο Ολυμπιακός. Κι έτσι έφτασαν στη δεύτερη διαδοχική εκτός έδρας νίκη τους και μάλιστα με τρόπο εμφατικό, δίχως να αφήσουν περιθώρια στους Τούρκους να πιστέψουν ότι θα μπορούσαν να κάνουν κάτι για να αποφύγουν το... μοιραίο.

Ο Ρικ Πιτίνο έχει δώσει στα δύο τελευταία παιχνίδια φανερές κατευθύνσεις... αποφυγής του μακρινού σουτ. Ο Παναθηναϊκός εκτέλεσε 66 δίποντα! Αριθμός πολύ μεγάλος, που δείχνει την ξεκάθαρη πρόθεση. Η μπάλα περνούσε συνεχώς μέσα στο ζωγραφιστό κι εκεί οι «πράσινοι» είχαν στήσει το δικό τους πάρτι.

Πέρα από το ροζ φύλλο αγώνα που κρατάει ακόμα ζωντανό τον Παναθηναϊκό στη μάχη για την πρόκριση, είναι πολύ σημαντικό και το γεγονός ότι ο Αμερικανός τεχνικός κατορθώνει να κερδίζει παίκτες. Το σπουδαιότερο παράδειγμα δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από τον αναγεννημένο Γιώργο Παπαγιάννη. Εδώ και δύο αγώνες, ο Έλληνας σέντερ κάνει αυτά που περίμεναν όλοι από εκείνον. Κυριαρχεί και στις δύο ρακέτες. Η παρουσία ενός... κανονικού σέντερ αλλάζει το παιχνίδι του «τριφυλλιού» προς το καλύτερο, την ώρα που ο Τζέιμς Γκιστ μετακόμισε ξανά στη φυσική του θέση, στο «4».

Ο Αμερικανός επιθετικά δεν μπορεί να προσφέρει καθώς δεν απειλεί με το μακρινό του σουτ, ωστόσο είναι σημαντική η συνεισφορά του στην άμυνα, καθώς κλείνουν οι χώροι.

Credit πρέπει να δοθεί και στον Ιωάννη Παπαπέτρου ο οποίος διανύει περίοδο φόρμας και τονίζει σε κάθε ευκαιρία τη σημασία της στήριξης που έχει από τον προπονητή του, η οποία απ' ό,τι φαίνεται τον απελευθερώνει.

Πλέον ο Παναθηναϊκός την επόμενη εβδομάδα έχει ένα παιχνίδι στην έδρα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, το οποίο φαντάζει με ανυπέρβλητο εμπόδιο. Ό,τι κι αν συμβεί στη Ρωσία όμως, οι «πράσινοι» θα πρέπει να διατηρήσουν ως πυξίδα τους για τη συνέχεια τις εμφανίσεις των τριών πιο πρόσφατων αγώνων τους.

Τότε θα μπορούν να αισιοδοξούν ότι θα πετύχουν τέσσερις νίκες, θα φτάσουν τις 16 και μετά θα περίμενουν για να κάνουν ταμείο...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ