25 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Έκανε τα ρεκόρ ρουτίνα

Την Τρίτη στο Τελ Αβίβ σημείωσε δύο ρεκόρ καριέρας. Χθες ο Νίκολα Μιλουτίνοφ έδωσε συνέχεια στα ρεκόρ παρότι έχασε για έναν πόντο την ισοφάριση της κορυφαίας επίδοσης της καριέρας του –είχε 17 τον περασμένο Μάρτιο κόντρα στη Ρεάλ πέτυχε 18.

 

Ο Μιλουτίνοφ όμως σημείωσε ένα άλλο ρεκόρ καριέρας έχοντας 8/8 δίποντα. Η προηγούμενη καλύτερη επίδοση του ήταν εκείνη του τελικού του περσινού φάιναλ φορ κόντρα στη Φενέρμπαχτσε στον οποίο είχε 5/5.

 

Με αυτά τα οχτώ εύστοχα δίποντα ο Μιλουτίνοφ έγινε ο 23ος παίκτης στην ιστορία του Ολυμπιακού στη διοργάνωση (από το 2000) που ξεπέρασε τα 100. Έφτασε τα 107 και προσπερνώντας τους Ιγνάθιο Ντε Μιγκέλ, Ντεμάρκο Τζόνσον, Λίνας Κλέιζα, Κεμ Μπιρτς, Μίλος Τεόντοσιτς, «έπιασε» στην 18η θέση της λίστας τον Παναγιώτη Βασιλόπουλο.

 

O Σέρβος σέντερ που έχει εξελιχθεί στην αρχή της σεζόν σε σημείο αναφοράς του παιχνιδιού του Ολυμπιακού, πραγματοποίησε την 58η εμφάνιση του με τους ερυθρόλευκους στην Ευρωλίγκα. Έτσι «έπιασε» στην 16η θέση της σχετικής λίστας τον Μπράιαντ Ντάνστον.

 

Με τους 17 πόντους του, ο Μιλουτίνοφ έφτασε τους 272 με τον Ολυμπιακό στη διοργάνωση κι ανέβηκε στην 38η θέση της σχετικής λίστας προσπερνώντας στο ίδιο βράδυ τους Έβανς, Αγραβάνη, Μαυροκεφαλίδη και Μπιρτς.

 

*Βάσει του ranking κορυφαίος του Ολυμπιακού ήταν ο Γιώργος Πρίντεζης που με τους 15 πόντους του ξεπέρασε τους 2.100 με την ερυθρόλευκη φανέλα στη διοργάνωση.

 

*Ο «Πρι» κόβοντας ένα αντίπαλο σουτ, έφτασε τις 31 τάπες με τον Ολυμπιακό στη διοργάνωση και έγινε ο 9ος μπλοκέρ στην ερυθρόλευκη ιστορία ξεπερνώντας τον Αλεκσέι Ζεβροσένκο.

 

*Με ένα εύστοχο δίποντο ο Κώστας Παπανικολάου «έπιασε» στην 9η θέση της ιστορικής λίστας του Ολυμπιακού τον Θοδωρή Παπαλουκά στα 175.

 

*Μαζεύοντας τέσσερα ριμπάουντ, ο Ιωάννης Παπαπέτρου έγινε ο 17ος παίκτης στην ιστορία του Ολυμπιακού στη διοργάνωση (από το 2000) που έφτασε τα 200.

 

Σε ομαδικό επίπεδο…

 

*Ο Ολυμπιακός για να φτάσει για 7η φορά στην ιστορία του (από το 1992) στο 4-0, εκτέλεσε υποδειγματική στην επίθεση. Καταρχήν είχε 62,79% από μέση και κοντινή απόσταση. Αυτή ήταν η καλύτερη επίδοση του στα δίποντα στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές.

 

*Οι ερυθρόλευκοι σημείωσαν και την καλύτερη επίδοση τους στα τρίποντα με το 35,29% (6/17) οριακά έστω καλύτερο από το 35% του αγώνα με τη Μάλαγα (7/20).

 

*Έμειναν για δεύτερη φορά σε τρεις μέρες σε μονοψήφιο αριθμό λαθών. Είχαν εννιά όπως και στο Τελ Αβίβ την Τρίτη.

 

*Γενικότερα ο Ολυμπιακός ήταν ο καλύτερος των τεσσάρων πρώτων αγωνιστικών στους τομείς της οικονομίας σημειώνοντας τις καλύτερες επιδόσεις του ακόμη στις ασίστ με 17 –είχε 15 με τη Μάλαγα- και τις τρεις τάπες –είχε δύο με την Μπασκόνια.

 

*Το 2ο δεκάλεπτο ήταν το πιο παραγωγικό του ως τώρα. Σημείωσε 27 πόντους, δύο περισσότερους από την 3η στον αποψινό αγώνα αλλά και τη 2η στο ματς με την Μπασκόνια.

 

*Όλα αυτά τον οδήγησαν και στην κορυφαία επίδοση του στο ranking με 108 βαθμούς, 22 περισσότερους από την προηγούμενη καλύτερη –είχε 86 με την Μπασκόνια.

 

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ