28 C
Athens
Κυριακή, 30 Ιουνίου, 2024

Έκανε πράξη την πρότασή της η FIBA

Την απόφασή της να μετακινήσει τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2019 από την Πέμπτη στην Παρασκευή ανακοίνωσε η FIBA.

Η εκτελεστική επιτροπή της παγκόσμιας ομοσπονδίας αποφάσισε να πως κατά την διάρκεια των «παραθύρων»  τον Νοέμβριο του 2017 και τον Φεβρουάριο του 2018 οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν μια μέρα αργότερα. 

Η απόφαση πάρθηκε μετά την κατάθεση της πρότασης στην Ευρωλίγκα την περασμένη Δευτέρα (25/9). Η ρύθμιση που έγινε επιτρέπει τόσο στις ομάδες της Ευρωλίγκας να αγωνιστούν με όλους τους παίκτες τους στην διάθεσή τους ενώ και οι αθλητές θα μπορούν να συμμετέχουν στις Εθνικές ομάδες. Ο

ι διεθνείς θα αγωνίζονται την Τρίτη στην Ευρωλίγκα, την Τετάρτη θα πηγαίνουν στις Εθνικές τους ομάδες, με τις οποίες θα προπονούνται την Πέμπτη, την Παρασκευή και την Δευτέρα θα παίζουν μαζί τους και την Τρίτη θα επιστρέφουν στους συλλόγους.

Παράλληλα, η FIBA επισημαίνει πως βρίσκεται σε διαρκή συνεννόηση με τις τοπικές ομοσπονδίες για να διαπιστωθεί αν χρειάζονται αλλαγές σε  έδρες και ταξιδιωτικές κρατήσεις των Εθνικών ομάδων.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ