27.6 C
Athens
Κυριακή, 9 Ιουνίου, 2024

Έδωσε αίμα για έρευνα ο Σμαρτ

Ο Μάρκους Σμαρτ, ο οποίος είχε βρεθεί «θετικός» σε έλεγχο για τον κορονοϊό αλλά πλέον ανάρρωσε πλήρως, έδωσε αίμα προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για ερευνητικούς σκοπούς.

Ο ιός COVID-19, που έχει μέχρι στιγμής περισσότερα από 850.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 42.150 θύματα παγκοσμίως, έχει προκαλέσει παγκόσμια ανησυχία, με την επιστημονική κοινότητα να αναζητεί τρόπο θεραπείας. Ο 26άχρονος γκαρντ των Μπόστον Σέλτικς παραδέχθηκε -μέσω του εκπροσώπου του- πως δώρισε αίμα, ώστε να χρησιμοποιηθεί στη μελέτη για την εύρεση θεραπείας της ασθένειας, όπως άλλωστε έκαναν κι άλλοι τρεις παίκτες του ΝΒΑ, τα ονόματα των οποίων όμως δεν έγιναν γνωστά.

Η διοργανώτρια αρχή του «μαγικού κόσμου» έχει έρθει ήδη σε επαφή με τους ιατρούς των ομάδων, ώστε να ενθαρρύνουν τους παίκτες που νόσησαν από τον κορονοϊό να συμμετάσχουν στην πειραματική θεραπεία, η οποία χρησιμοποιεί αντισώματα από ασθενείς που έχουν αναρρώσει και πιστεύεται πως μπορεί να βοηθήσει τους ασθενείς υψηλού κινδύνου, μειώνοντας τη διάρκεια και την έκταση των συμπτωμάτων. «Οι μεγαλόσωμοι άνδρες, όπως οι αθλητές, έχουν διαφορετικό πλάσμα και τους βοηθάει σε αυτό ο αθλητισμός, συγκριτικά με τους ανθρώπους που βρίσκονται στο μέσο όρο», εξήγησε ο αναισθησιολόγος της «Mayo Clinic», Μάικλ Τζόινερ, μιλώντας στο ABC News.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ