20.7 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Έδωσαν τα χέρια Ολυμπιακός – Σταμολάμπρου (vids, pics)

Μια πολύ σημαντική προσθήκη έκανε ο Ολυμπιακός. Απέκτησε την Άννα Νίκη Σταμολάμπρου, προσθέτοντας ένα ακόμη κομμάτι στο παζλ του ρόστερ του, ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου και της προοπτικής της Ευρωλίγκας Γυναικών.

Η Σταμολάμπρου είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Ρόμπερτ Μόρις στο οποίο αγωνίστηκε για τέσσερα χρόνια γράφοντας ιστορία. Κάτι που είχε κάνει στη δική της θητεία στην ίδια ομάδα μια άλλη Ελληνίδα, η Άρτεμις Σπανού. Γι' αυτό και το τελευταίο της παιχνίδι έκρυβε μεγάλη συγκίνηση και από την ίδια, αλλά και από τον προπονητή της και τις συμπαίκτριές της, χωρίς κανείς να μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά του (στη φωτό η αγκαλιά με τον προπονητή της, Σαλ Μπουσκάλια, στο τέλος του αγώνα).

Η 23χρονη γκαρντ (26/8/1995, 1.70) πέρασε μια μεταβατική χρονιά πέρυσι, καθώς επέστρεψε στην Ευρώπη μετά την αποφοίτησή της, για να αγωνιστεί αρχικά στην Χέλιος και στη συνέχεια στην ισπανική Κάμπους. Και τώρα επιστρέφει στην Ελλάδα για τον Ολυμπιακό.

Έτσι κι αλλιώς οι... δεσμοί της με το ελληνικό μπάσκετ είχαν διατηρηθεί χάρη στις εθνικές ομάδες: Ήταν μέλος όλων των "μικρών" Εθνικών Ομάδων και πλέον ανήκει στο δυναμικό της Γυναικών, έχοντας πάρει μέρος και στο Ευρωμπάσκετ 2017.

Σουτ, άμυνα, πάθος, διείσδυση προς το καλάθι... Η Σταμολάμπρου μπορεί να κάνει πολλές δουλειές στο παρκέ και είναι κάτι που θα δώσει στους "ερυθρόλευκους", έχοντας μάθει να έχει ηγετικό ρόλο από το Ρόμπερτ Μόρις, αναλαμβάνοντας ευθύνες και "κουβαλώντας" την ομάδα της όποτε χρειάστηκε. Κι όλα αυτά παράλληλα με τις σπουδές της στα οικονομικά, αφού πήρε και το πτυχίο της και μάλιστα με υψηλό βαθμό!

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ