16.7 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Έδεσαν τα μάτια του Ντράζεν (pic)

H Τσιμπόνα Ζάγκρεμπ είχε τα γενέθλιά της στις 24 Απριλίου. Έγινε 76 χρονών. Στα χρόνια αυτά έχει ζήσει μεγάλες στιγμές και έχει γεννήσει έναν θρύλο στο πρόσωπο του Ντράζεν Πέτροβιτς. Το γήπεδό της έχει πλέον το όνομά του, το άγαλμά του βρίσκεται έξω από αυτό και προσελκύει χιλιάδες κόσμο καθημερινά. Μόνο που αυτές τις μέρες είναι λίγο διαφορετικό: Φίλοι της Τσιμπόνα ανέβηκαν και του έδεσαν τα μάτια σε μια αλληγορική κίνηση, για να μην βλέπει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ομάδα.

Η Τσιμπόνα απέχει από τα χρόνια που κυριαρχούσε στα παρκέ όχι της ενωμένης Γιουγκοσλαβίας, αλλά όλης της Ευρώπης. Οι δύο Ευρωλίγκες, το Κύπελλο Σαπόρτα, το Κύπελλο Κόρατς το σόου του Ντράζεν ανήκουν όλα στο παρελθόν. Αυτή τη στιγμή η κροατική ομάδα παλεύει στην Αδριατική Λίγκα, βρισκόταν στην ένατη θέση της κατάταξης όταν σταμάτησε το πρωτάθλημα, το γήπεδό της έχει ελάχιστο κόσμο σε κάθε παιχνίδι και τα οικονομικά προβλήματα γίνονται όλο και δυσκολότερο να λυθούν.

Ο κορονοϊός ήρθε να κάνει τα πράγματα ακόμη πιο δύσκολα. Η ομάδα απέλυσε υπαλλήλους, έλυσε συμβόλαια, οφείλει χρήματα σε παίκτες -και όχι μόνο- και περιμένει πλέον την κρατική επιχορήγηση για να μπορέσει να σταθεί κάπως στα πόδια της. Μάλλον λογικό να μην θέλει να τα βλέπει όλα αυτά ο "Μότσαρτ"...

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ