21.1 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Έγραψε ιστορία στο ΝΒΑ η Χάμον (vids)

Η Μπέκι Χάμον διέγραψε τη δική της ξεχωριστή πορεία στο WNBA και τώρα γράφει ιστορία και στο ΝΒΑ.

Η 43χρονη παλαίμαχη γκαρντ βρίσκεται από το 2014 στους Σαν Αντόνιο Σπερς, ως μέλος του τεχνικού επιτελείου τους. Το 2015 έγινε η πρώτη γυναίκα head coach στο NBA Summer League, το 2016 συμμετείχε για πρώτη φορά στο ανδρικό All Star Game ως βοηθός προπονητή και στην ήττα των «σπιρουνιών» από τους Λος Άντζελες Λέικερς, μες στο «AΤ&T Center», έγινε η πρώτη γυναίκα head coach, παίρνοντας τη θέση του 71χρονου τεχνικού, ο οποίος αποβλήθηκε στο πρώτο ημίχρονο για έντονη διαμαρτυρία στους διαιτητές.

https://www.youtube.com/watch?v=8V_8_dR1ndw

Ο Γκρεγκ Πόποβιτς αποβλήθηκε 3.56’ πριν από τη λήξη του ημιχρόνου, με τους ρέφερι να του δείχνουν το δρόμο προς τα αποδυτήρια. Η αποχώρησή του έγινε εν μέσω χειροκροτημάτων από τους λιγοστούς φίλους των Τεξανών που βρέθηκαν στην κερκίδα, κυρίως συγγενείς των παικτών, με τον ίδιο να δείχνει με το δάχτυλό του την Μπέκι Χάμον, για να τον αντικαταστήσει.

Ανάλογο περιστατικό είχε γίνει και πέρυσι, όταν τα «ηνία» της ομάδας ανέλαβε για πρώτη φορά ένας άλλος πρώην παίκτης, ο Τιμ Ντάνκαν. Ο 44χρονος παλαίμαχος φόργουορντ/σέντερ, όμως, επέλεξε φέτος να συνεχίσει στους Σαν Αντόνιο Σπερς με βοηθητικό ρόλο στις προπονήσεις, κυρίως όσον αφορά στη βελτίωση των ψηλών.

https://www.youtube.com/watch?v=AHy9k9PEeUM

Δείτε, επίσης, την Μπέκι Χάμον εν δράσει:

https://www.youtube.com/watch?v=0IxzescFEBk



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ