17.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Έγραψε ιστορία η Στάλεϊ

Εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού και τη διακοπή κάθε αγωνιστικής δραστηριότητας η Ντόουν Στάλεϊ έγραψε ιστορία με την ανάδειξή της ως προπονήτρια της χρονιάς στο NCAA από το The Naismith Memorial Basketball Hall of Fame.

H Αμερικανίδα κόουτς, μέλος του Women’s Basketball Hall of Fame από το 2012 και του Naismith Memorial Basketball Hall of Fame από το 2013, βρίσκεται από το 2008 στο πανεπιστήμιο του Σάουθ Καρολάινα, ενώ από το 2017 είναι μέλος και της Εθνικής ΗΠΑ. Υπήρξε παίκτρια, αγωνιζόμενη ως γκαρντ, μέχρι το 2006 (Ρίτσμποντ/Φιλαδέλφεια Ρέιτζ, Σάρλοτ Στινγκ, Χιούστον Κόμετς). Ξεκίνησε την ενασχόλησή της με την προπονητή το 2008 από το Τεμπλ.

Η 49χρονη, με την κατάκτηση του βραβείου της καλύτερης προπονήτριας της σεζόν 2019-2020, έγινε η πρώτη που το κερδίζει αφού προηγουμένως είχε διεκδικήσει το «Citizen Naismith Trophy», για τον κορυφαίο παίκτη της χρονιάς, το οποίο μάλιστα κατέκτησε δύο φορές, το 1991 και το 1992.

«Είναι μεγάλη τιμή για εμένα, ωστόσο κανείς προπονητής δεν είναι καλός εάν δεν έχει δίπλα του σπουδαίους βοηθούς, παίκτες και προσωπικό να τον υποστηρίζει. Δεν είναι μόνο δικό μου αυτό το βραβείο, ανήκει σε όλους. Είμαστε ευλογημένοι στη Νότια Καρολίνα. Σας ευχαριστώ όλους», ανέφερε μεταξύ άλλων η Ντόουν Στάλεϊ μετά την κατάκτηση του βραβείου «Naismith Coach of the Year».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ