24.7 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Έγραψε ιστορία η Σλοβενία (pics+vids)

Παίζοντας εντυπωσιακό μπάσκετ κι έχοντας εξωπραγματική ευστοχία έξω από τη γραμμή των 6,75μ. (14/25), η Σλοβενία ταπείνωσε την Ισπανία με 92-72 και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στον τελικό ενός Ευρωμπάσκετ.

Οι Σλοβένοι εξασφάλισαν το πρώτο μετάλλιο στην ιστορία τους και πλέον θα περιμένουν να μάθουν τον αντίπαλό τους στον τελικό, από το ζευγάρι της Σερβίας με τη Ρωσία (15/9, 21.30).

Οι παίκτες του Ιγκόρ Κοκόσκοφ είχαν το μομέντουμ κι αυτό φάνηκε από την αρχή του αγώνα. Η ψυχολογία τους ήταν στα ύψη από την έως τώρα πορεία τους στο τουρνουά κι αυτό φάνηκε στο παρκέ. Ό,τι κι αν δοκίμαζαν έπιανε και στο πρώτο ημίχρονο προηγήθηκαν με 49-45, αλλά φαινόταν πως ήταν θέμα χρόνου να ξεφύγουν.

Η... κατηφόρα συνεχίστηκε και στο τρίτο δεκάλεπτο όπου τελικά κρίθηκε και ο αγώνας. Οι Σλοβένοι είχαν παίξει με το μυαλό των «φούριας ρόχας» και πλέον το νερό είχε μπει στο... αυλάκι.

Όπως είναι λογικό στο τέλος της αναμέτρησης όλη η ομάδα της Σλοβενίας έγινε ένα... κουβάρι πανηγυρίζοντας τον ιστορικό θρίαμβο.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ