17.2 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

«Έγραψαν και πάλι ιστορία τα χρυσά κορίτσια»

«Βροχή» συγχαρητηρίων για την Εθνική Ελλάδας Γυναικών που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνων Κωφών, στη Σαμψούντα.

Οι Ελληνίδες διεθνείς επιβλήθηκαν και της Λιθουανίας στον τελικό και ανέβηκαν στο πρώτο σκαλί του βάθρου, με τον ΠΣΑΚ να εκδίδει ανακοίνωση για να τις συγχαρεί: «Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών συγχαίρει την Εθνική Κωφών Γυναικών, για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους Deaflympics της Τουρκίας. Αισθανόμαστε υπερηφάνεια που τα χρυσά κορίτσια μας, έγραψαν και πάλι ιστορία. Ένα χρόνο μετά το χρυσό στο Eurobasket της Θεσσαλονίκης, ήρθε νέα επιτυχία και η γαλανόλευκη σημαία μας, κυμάτιζε ξανά και υψηλότερα από κάθε άλλη... Τους αξίζουν πολλά ΜΠΡΑΒΟ».

Τα θερμά του συγχαρητήρια εξέφρασε και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος σε ανάρτησή του στο Twitter έγραψε: «Θερμά συγχαρητήρια στην Εθνική Κωφών Γυναικών στο μπάσκετ για την κατάκτηση του χρυσού στους #Deaflympics2017. Ιστορική η επιτυχία σας!». Συγχαρητήριο τηλεγράφημα απέστειλε, από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, εκφράζοντας τα θερμά του συγχαρητήρια και σημειώνοντας πως «η κορυφαία, παγκόσμια, επιτυχία σας δείχνει το μέγεθος των σωματικών αλλά και ψυχικών σας δυνάμεων και αποτελεί εμβληματικό παράδειγμα προς μίμηση». Εξάλλου, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό του στη γνωστή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης: «Θερμά συγχαρητήρια στην Εθνική μπάσκετ Κωφών Γυναικών που κατέκτησε το Χρυσό στους #Deaflympics2017. Μας κάνατε υπερήφανους!».

Δήλωση έκανε και ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Νίκος Βούτσης: «Θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όλα τα μέλη της Ομάδας Μπάσκετ Κωφών Γυναικών που ανέβασαν τη χώρα μας ψηλά, κάνοντας μας όλους υπερήφανους. Η νίκη τους αποδεικνύει περίτρανα πως κανένα εμπόδιο δεν μπορεί να σταθεί ισχυρότερο, μπροστά στη θέληση, την επιμονή, την ομαδικότητα και την πίστη στο στόχο».

https://twitter.com/PrimeministerGR/status/891342549423665153

https://twitter.com/kmitsotakis/status/891333081612906496



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ