27.9 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

“Έγκλημα και τιμωρία”!

Μεγάλη έκταση έχει πάρει στα ισπανικά μέσα ενημέρωσης η απόφαση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου να ακυρώσει τα αεροπορικά εισιτήρια επιστροφής της αποστολής του Παναθηναϊκού από την Κωνσταντινούπολη και να την υποχρεώσει να επιστρέψει οδικώς στην Αθήνα μετά τον αποκλεισμό με sweep από τη Φενερμπαχτσέ. Η παρουσία του Τσάβι Πασκουάλ στον πάγκο των "πρασίνων" δικαιολογεί το ενδιαφέρον των ισπανικών μέσων, που σχολιάζουν με δηκτικό τρόπο το γεγονός.

Η Mundo Deportivo γράφει χαρακτηριστικά:

"Ο Τσάβι Πασκουάλ και οι παίκτες του τιμωρήθηκαν να επιστρέψουν από την Κωνσταντινούπολη με λεωφορείο! Το αφεντικό του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ακύρωσε τα αεροπορικά εισιτήρια και αποφάσισε η ομάδα να επιστρέψει οδικώς στην Αθήνα μετά το 3-0 από τη Φενέρμπαχτσε. Στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο δεν άρεσε καθόλου ο αποκλεισμός στα πλέι οφς της Ευρωλίγκας. Ο ιδιοκτήτης της ελληνικής ομάδας δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια και τιμώρησε την ομάδα του ακυρώνοντας τα αεροπορικά εισιτήρια και αποφάσισε την επιστροφή της ομάδας από την Κωνσταντινούπολη με λεωφορείο! Η απόσταση ως την Αθήνα είναι 1.100 χιλιόμετρα και διαρκεί 12 ώρες. Ο Ισπανός προπονητής Τσάβι Πασκουάλ και οι βοηθοί του θα επιστρέψουν επίσης με λεωφορείο". 

Η As αναφέρει:

"Μετά τον αποκλεισμό, ο Τσάβι Πασκουάλ, οι βοηθοί τους και οι παίκτες του Παναθηναϊκού άφησαν το πριμ των 250.000 ευρώ αλλά τους έμεινε ένα ταξίδι 12 ωρών με το λεωφορείο! Έπειτα από μια καλή regular season στην EuroLeague, ειδικά μετά από την άφιξη του Τσάβι Πασκουάλ στον πάγκο, ο Παναθηναϊκός κέρδισε το πλεονέκτημα έδρας στα προημιτελικά όμως το έχασε κόντρα σε ένα από τα φαβορί για τον τίτλο, τη Φενέρ του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Δεν είναι μόνο ότι ο Παναθηναϊκός έχασε τα δυο ματς στο ΟΑΚΑ, ήλθε και το νοκ άουτ στην Κωνσταντινούπολη. Το αφεντικό του Παναθηναϊκού, ο πολλές φορές οξύθυμος Δημήτρης Γιαννακόπουλος τιμώρησε την ομάδα σε ό,τι αφορά το ταξίδι επιστροφής, κάνοντάς το με λεωφορείο και όχι με αεροπλάνο! Πριν από τα ματς είχε τάξει πριμ 250.000 ευρώ. Η ήττα άφησε τους παίκτες χωρίς πριμ αλλά με ένα ταξίδι 12 ωρών με λεωφορείο". 

Εκτενές δημοσίευμα φιλοξενεί και η Sport της Βαρκελώνης:

"Υπάρχει η ρήση "Έγκλημα και τιμωρία". Κι αυτό ο ιστορικός και ιδιόρρυθμος ισχυρός άνδρας του Παναθηναϊκού, ο πρόεδρός του, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, αποφάσισε να το εφαρμόσει κατά γράμμα. Αφορμή ήταν ο αποκλεισμός fast track από το φαιναλ φορ της Ευρωλίγκας από τη Φενερμπαχτσέ του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Ο Παναθηναϊκός, προπονητής του οποίου είναι ο Τσάβι Πασκουάλ, είχε, θυμηθείτε, το πλεονέκτημα έδρας και στα χαρτιά ήταν το φαβορί για να προκριθεί στο φάιναλ φορ. Αλλά τη στιγμή της αλήθειας, τα καλάμια έγιναν δόρατα και η Φενερμπαχτσέ έγραψε ιστορία νικώντας εύκολα την ομάδα από την Αθήνα με 3-0 και αφήνοντάς την με το μέλι στα δάχτυλα. Ο Παναθηναϊκός μετά από αυτό τον αποκλεισμό κλείνει πέντε χρόνια χωρίς να πάει σε φάιναλ φορ. Μετά από όλα αυτά ο οξύθυμος Γιαννακόπουλος έπρεπε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Και δεν σκέφτηκε τίποτα άλλο από το να ακυρώσει τα αεροπορικά εισιτήρια επιστροφής στην Ελλάδας και να υποχρεώσει την ομάδα να επιστρέψει απο τη Κωνσταντινούπολη στην Αθήνα... με λεωφορείο. Που σημαίνει, 1100 χιλιόμετρα οδικώς. Τι ωραία εκδρομή, θα έλεγε κανείς, και ευκαιρία για όλους να αναλογιστούν τι συνέβη στη σειρά".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ