23.1 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Έγινε η αρχή με Μανού και Νοτσιόνι

Το νούμερο της φανέλας τόσο του Μανού Τζινόμπιλι όσο και του Αντρές Νοτσιόνι αποφάσισε να αποσύρει η Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης Αργεντινής.

Οι δύο παίκτες αποσύρθηκαν πέρυσι από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας τους, μετά τη συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο Ντε Τζανέιρο, και σχεδόν ένα χρόνο μετά ενημερώθηκαν πως οι αριθμοί τους, το 5 και το 13, δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν ξανά στην «αλμπισελέστε». «Πήραμε αυτή την απόφαση με μοναδικό σκοπό να δείξουμε πως αναγνωρίζουμε αυτούς τους δύο παίκτες κι όσα προσέφεραν στην εθνική ομάδα για παραπάνω από μιάμιση δεκαετία, έχοντας σημαντικό μερίδιο στις επιτυχίες που έφεραν την άνθηση του αθλήματος στην Αργεντινή. Άφησαν πίσω τους μια τεράστια κληρονομιά», παραδέχθηκε ο πρόεδρος της CABB, Φεντερίκο Σουσμπιέγιες.

Εν συνεχεία, ο ισχυρός άνδρας του αργεντίνικου μπάσκετ αποκάλυψε πως θα υπάρχει και συνέχεια: «Αυτή είναι μόνο η αρχή του πλάνου που υπάρχει. Έχουμε την πρόθεση να αποσύρουμε κι άλλες φανέλες στο μέλλον. Υπάρχουν πολλοί σπουδαίοι παίκτες που τίμησαν με την παρουσία τους και προσέφεραν στην εθνική ομάδα. Υπάρχουν πολλά χρόνια ιστορίας πίσω τους. Η αρχή έγινε με τον «Τσάπου» και τον Μανού, αλλά θα υπάρξει και συνέχεια».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ