16.9 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Έβγαλε… την αγγαρεία η Λιθουανία (vid)

Η Λιθουανία αποχαιρέτησε με... ψηλά το κεφάλι το Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας επικρατώντας με σκορ 74-55 της Δομινικανής Δημοκρατίας και τερμάτισε στην τρίτη θέση του 10ου ομίλου.

Μετά τον άδοξο αποκλεισμό από τη Γαλλία και τα έντονα παράπονα από τη διαιτησία οι Λιθουανοί έψαχναν μια αντίδραση και τη βρήκαν απέναντι στους Δομνικανούς. Η «λιέτουβας» ξέσπασε στη Δομινικανή Δημοκρατία με 74-55 και πλέον θα διεκδικήσουν ένα εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ιαπωνίας του 2020 μέσω του προολυμπιακού τουρνουά. Κορυφαίοι για τους νικητές ο «διπλός» Βαλαντσιούνας (19π., 10ριμπ.) και ο Λεκαβίτσιους (19π.) . Από την πλευρά των ηττημένων ξεχώρισε ο Μεντόζα με 14 πόντους.

H ομάδα του Νταΐνιους Αντομάιτις μπήκε αποφασισμένη να καθαρίσει από νωρίς την αναμέτρηση με τον Βαλαντσιούνας... φουριόζο, ο οποίος σημείωσε από την πρώτη περίοδο ήδη 11 πόντους από τους 19 της ομάδας αλλά οι Μεντόζα και Ρόχας κρατούσαν τους Δομινικανούς κοντά στο σκορ.

Στη δεύτερη περίοδο το ματς διατηρήθηκε σε χαμηλό τέμπο με τις δύο ομάδες να οδηγούνται σε «νευρικές» επιθέσεις και με τους Δομινικανούς να σημειώνουν μόλις 10 πόντους ενώ αντιθέτως οι Λιθουανοί βρήκαν επιθετικές λύσεις από τους Κουζμίνσκας και Βαλαντσιούνας διατηρώντας τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα (38-24).

Η ομάδα του του Νέστορ Γκαρσία μπήκε πιο ενθουσιασμένη στην τρίτη περίοδο με στόχο να ροκανίσει τη διαφορά και με μπροστάρηδες τους Σολάνο και Βάργκας μείωσαν τη διαφορά σε μονοψήφιο αριθμό (41-34) αλλά κάπου εκεί εμφανίστηκε ο Λεκαβίτσιους (σημείωσε στην τρίτη περίοδο το πρώτο τρίποντο των Λιθουανών) και με δικούς τους προσωπικούς πόντους εκτόξευσε την διαφορά στο 52-39.

Δεν άλλαξαν πολλά πράγματα στο τελευταίο δεκάλεπτο με τους Δομινικανούς να μην μπορούν να απειλήσουν σε κανένα σημείο, με τον Αντομάιτις να βάζει στο παρκέ αρκετά πρόσωπα που δεν είχαν πάρει αρκετό χρόνο συμμετοχής στο τουρνουά και το παιχνίδι κύλησε μέχρι το τέλος χωρίς καμιά ιδιαίτερη συγκίνηση (74-55).

Δεκάλεπτα: 14-19, 24-38, 39-52, 55-74.

Δείτε εδώ τα στατιστικά του αγώνα:

 

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ