24.2 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

Έβγαλε συνεργασίες, έβγαλε και ρεκόρ 3ετίας

Είναι από εκείνες τις κατηγορίες που κάνουν τους προπονητές να αισθάνονται καλά ή άσχημα, ανάλογα με το τι θα δείξει η στατιστική. Με αυτό το δεδομένο ο Γιάννης Σφαιρόπουλος πέραν της ικανοποίησης του για τη νίκη επί της Μιλάνο, θα πρέπει να αισθάνεται ικανοποιημένος και από τις 23 ασίστ που καταγράφηκαν στη στατιστική της ομάδας του χθες και που αποτελούν ρεκόρ περιόδου αφού το προηγούμενο ήταν εκείνο των 20 ασίστ που είχαν οι ερυθρόλευκοι στην Πόλη κόντρα στη Φενέρμπαχτσε.

 

Είναι όμως και κάτι περισσότερο αφού αποτελούν ισοφάριση της κορυφαίας επίδοσης τους στην τελευταία τριετία στην Ευρωλίγκα. Ο Ολυμπιακός είχε 23 δύο φορές στη σεζόν 2015-16, μία στην κανονική περίοδο με την Εφές και μία για το ΤΟΡ16 με τη Λαμποράλ Κούτσα. Η καλύτερη επίδοση του στην περσινή σεζόν ήταν εκείνη του αγώνα με την Νταρουσάφακα στο ΣΕΦ (21 ασίστ).

 

Για να βρούμε επίδοση μεγαλύτερη της χθεσινής, θα πρέπει να γυρίσουμε πίσω τρία χρόνια. Ήταν στις 8 Ιανουαρίου 2015 όταν καταγράφηκαν 24 ασίστ στο ματς και πάλι με τη Μιλάνο για το ΤΟΡ16. Δύο μήνες νωρίτερα, στις 13 Νοεμβρίου 2014 οι ερυθρόλευκοι είχαν 26 ασίστ σε ματς με τη Γαλατασαράι ενώ κορυφαία επίδοση της ιστορίας τους παραμένει εκείνη των 28 ασίστ που είχε σε ματς με την Εφές στις 12 Νοεμβρίου 2009.

 

Κατά τα άλλα…

 

*Ο Ολυμπιακός πήρε περισσότερους πόντους στον αιφνιδιασμό από κάθε άλλο φετινό παιχνίδι του στη διοργάνωση. Είχε 12, δύο περισσότερους από τα παιχνίδια με τη Χίμκι και την ΤΣΣΚΑ.

 

*Με τα λάθη του, επέτρεψε στους Ιταλούς να σημειώσουν 17 πόντους ενώ ο ίδιος πήρε μόνο έξι με αυτόν τον τρόπο. Ο αρνητικός συντελεστής των πόντων είναι ο μεγαλύτερος που είχε ως τώρα αφού είχε 10 (12-22) στο ματς με την Εφές.

 

*Οι ερυθρόλευκοι έφτασαν για πρώτη φορά φέτος σε ματς στο ΣΕΦ σε διψήφιο αριθμό εύστοχων τριπόντων έχοντας 10, ένα περισσότερο από το παιχνίδι με τον Ερυθρό Αστέρα.

 

*Παράλληλα έκαναν καλή δουλειά και στα ριμπάουντ (40 έναντι 31). Τα 32 που είχαν στην άμυνα αποτελούν ρεκόρ για τα εντός έδρας παιχνίδια τους –είχαν 29 κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης- και ισοφάριση της κορυφαίας φετινής επίδοσης τους –τόσα είχαν και στη Βαρκελώνη.

 

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ