20.7 C
Athens
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

Έβγαλαν σκούπες κι έγραψαν ιστορία οι Ουόριορς! (vid)

Οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς διέλυσαν τους Σαν Αντόνιο Σπερς εκτός έδρας με 129-115 κι έγιναν η πρώτη ομάδα που εξασφαλίζει τη συμμετοχή της στους φετινούς τελικούς του ΝΒΑ.

Οι πρωταθλητές του 2015 προκρίνονται για τρίτη διαδοχική αγωνιστική περίοδο στους τελικούς κι αναμένεται και φέτος να βρουν απέναντί τους, τους Κλίβελαντ Καβαλίερς.

Από τη στιγμή που ο Καουάι Λέοναρντ παρέμενε στα... πιτς όπως και ο Τόνι Πάρκερ, οι παίκτες του Γκρεγκ Πόποβιτς γνώριζαν πολύ καλά ότι δεν μπορούσαν να αλλάξουν τη μοίρα τους κόντρα σ' ένα υπερπλήρες σύνολο όπως οι «πολεμιστές».

Το 129-115 ήρθε... φυσιολογικά και δεν χωράει ανάλυση, με τον Στέφεν Κάρι να βρίσκει ρυθμό στο καταλληλότερο σημείο της σεζόν. Ο ηγέτης των Ουόριορς σημείωσε 36 πόντους, ενώ 29 πρόσθεσε ο φορμαρισμένος Κέβιν Ντουράντ.

Η ομάδα από το Σαν Φραντσίσκο πάντως μπορεί να υπερηφανεύεται για το γεγονός ότι έγραψε τ' όνομά της με χρυσά γράμματα στην ιστορία του ΝΒΑ. Το Γκόλντεν Στέιτ κατάφερε να προκριθεί μόνο με «σκούπες» στους τελικούς και με ρεκόρ 12-0 είναι το πρώτο σύνολο στα χρονικά που καταφέρνει κάτι τέτοιο.

Βεβαίως κανείς δεν πρέπει να ξεχνάει ότι με «σκούπα» και στους τρεις γύρους είχαν προκριθεί και το 2001 οι Λος Άντζελες Λέικερς του Φιλ Τζάκσον, με τη διαφορά ότι η πρώτη φάση κρινόταν σε σειρά best of five και όχι best of seven όπως τώρα!

Αυτό το κατόρθωμα ήθελαν να πετύχουν και οι Καβς, αλλά έχασαν από τους Σέλτικς τα ξημερώματα της Δευτέρας (22/5), ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι σε περίπτωση που οι Ουόριορς δεν πάρουν τον τίτλο, το συγκεκριμένο ρεκόρ θα ξεχαστεί γρήγορα.

Δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα του αγώνα στο παρακάτω βίντεο:



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ