23.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Άφησε το μπάσκετ για να σώσει ζωές (pics)

Η πανδημία του κορονοϊού έχει επηρεάσει και την αφρικανική ήπειρο, με την Ίνγκβιλντ Μουκαούρο να αφήνει στην άκρη την μπάλα του μπάσκετ και να ρίχνεται στην πρώτη γραμμή της «μάχης», στο νοσοκομείο «Χοσέ Μακάμο» του Μαπούτο.

Η 28άχρονη γκαρντ, η οποία αναδείχθηκε πολυτιμότερη παίκτρια στο Αφρικανικό Κύπελλο Πρωταθλητριών 2019, φορώντας τη φανέλα της Φαροβιάριο Ντε Μαπούτο, προσφέρει πλέον της υπηρεσίες της ως ιατρός γενικής ιατρικής στα επείγοντα περιστατικά του νοσοκομείου της πρωτεύουσας της Μοζαμβίκης, στην οποία έχουν καταγραφεί 76 κρούσματα του ιού COVID-19, αλλά μέχρι στιγμής ούτε ένας θάνατος.

 

«Ανοίξαμε μια μονάδα ειδικά για τους ανθρώπους που έχουν νοσήσει από τον κορονοϊό και μας δόθηκε ο κατάλληλος εξοπλισμός, για να παραμείνουμε ασφαλείς. Συλλέγουμε τα δείγματα και περιμένουμε τα αποτελέσματα, ενώ συνεχίζουμε να φροντίζουμε τους ασθενείς», ανέφερε μέσω της επίσημης ιστοσελίδα της FIBA η διεθνής μπασκετμπολίστρια, η οποία αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του πανεπιστημίου «Εντουάρντο Μοντλανέ» το 2017.

«Ως παίκτρια μπάσκετ είναι πολύ δύσκολο, γιατί μου λείπει το παιχνίδι, μου λείπουν οι συμπαίκτριές μου, οι αγώνες. Ωστόσο, το πιο σημαντικό είναι να ξεπεράσουμε την πανδημία, να παραμείνω ασφαλής και υγιής ως γιατρός, ώστε να κάνω το καλύτερο που μπορώ για να βοηθήσω έναν ασθενή που βρίσκεται σε ανάγκη», συμπλήρωσε η Ίνγκβιλντ Μουκαούρο.

Αναφορικά με το πώς έχουν βιώσει στη χώρα της τη ραγδαία εξάπλωση του κορονοϊού, που προκάλεσε υγειονομική κρίση σε ολόκληρο τον κόσμο, συμπλήρωσε: «Είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση, αλλά είμαστε χαρούμενοι γιατί δεν έχουμε μέχρι στιγμής νεκρούς. Δεν είναι εύκολο, ως αφρικανική χώρα που είμαστε, γνωρίζουμε τις ελλείψεις μας, αλλά κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε. Είμαστε εκτεθειμένοι, ωστόσο προσπαθούμε να βρούμε τον ασφαλέστερο τρόπο, ώστε να προστατεύουμε τον εαυτό μας και την οικογένειά μας».

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ