17 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Άτκινς για final-8

Η απόκτηση του Ντάριον Άτκινς ήταν μία κίνηση της ΑΕΚ, που αιφνιδίασε, καθώς κανείς δεν περίμενε ότι θα έκανε μεταγραφή τώρα και οι άνθρωποί της κατάφεραν να την κρατήσουν μυστική μέχρι που ο παίκτης ήρθε στην Αθήνα και υπέγραψε.

Το συμβόλαιό του είναι μηνιαίο, διότι κατ' αρχάς έρχεται για να παίξει στο final-8. Το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπισε τις τελευταίες μέρες ο Μάρκους Σλότερ τον έχει αφήσει πίσω, ενώ τραυματισμό είχε νωρίτερα και ο Γιόνας Ματσιούλις, που αγωνίζεται σε θέση "4". Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου ήθελε να είναι πιο γεμάτη η front line της ομάδας, ώστε να μπορεί να καλυφθεί ενδεχόμενη υστέρηση αυτών των δύο παικτών, γι' αυτό εισηγήθηκε την απόκτηση του Άτκινς. Έτσι κι αλλιώς στο BCL μπορεί το ρόστερ κάθε ομάδας να έχει 7 ξένους.

Από εκεί και πέρα, αν ο Άτκινς πείσει ότι μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά, δεν αποκλείεται να παραμείνει μέσω... ντόμινο. Μετά το final-8 η ΑΕΚ θα κληθεί να αντικαταστήσει τον Ταϊρίς Ράις, ο οποίος συμφώνησε να έρθει στην Ελλάδα μόνο γι' αυτή τη διοργάνωση και αυτή τη στιγμή το πιθανότερο είναι πως θα εμμείνει στην αρχική απόφασή του και θα αποχωρήσει μετά τις 4 Οκτωβρίου. Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου θα έχει τότε δύο επιλογές. Είτε θα ψάξει έναν ξένο γκαρντ είτε θα αντικαταστήσει στο ρόστερ τον Ράις με τον Άτκινς και θα πάρει έναν ακόμα Έλληνα γκαρντ (ίσως τον Μάντζαρη, που έκανε προπονήσεις με την ομάδα νωρίτερα) για να καλύψει το κενό του Ράις εκεί.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ