25 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Άσε με να (μην) κάνω λάθος

Σε ένα παιχνίδι με τέτοιες διακυμάνσεις, αυτής της έντασης και με αυτόν τον βαθμό δυσκολίας όπως το χθεσινό με τη Ρεάλ, το ότι ο Παναθηναϊκός έκανε μόλις πέντε λάθη ισοδυναμεί με άθλο. Όπως αυτό της ανατροπής στην οποία έφτασε για να πάρει το ντέρμπι της 9ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκα.

 

Η στατιστική των «πράσινων» έδειξε λοιπόν πέντε μόνο λάθη, που συνιστά ισοφάριση της 3ης καλύτερης επίδοσης της ιστορίας τους στη διοργάνωση. Κορυφαία όλων παραμένει η περσινή κόντρα στη Φενέρμπαχτσε στην κανονική περίοδο (3), ακολουθούν τα τέσσερα λάθη σε δύο περιπτώσεις (2006-07 με την Εφές, 2011-12 με τη Ζαλγκίρις) και έμεινε χθες στα πέντε λάθη για 6η φορά στην ιστορία του.

 

Η προηγούμενη, φετινή, καλύτερη επίδοση της ομάδας του Τσάβι Πασκουάλ ήταν τα εννιά λάθη που έκανε τόσο κόντρα στην Μπάμπεργκ όσο και κόντρα στη Φενέρμπαχτσε. Ο Παναθηναϊκός έκανε μονοψήφιο αριθμό λαθών για τρίτη φορά στα τέσσερα εντός έδρας παιχνίδια του ενώ στα ίδια ματς όλοι οι αντίπαλοι του έφτασαν σε διψήφιο αριθμό. Τα 15 που έκανε χθες η Ρεάλ είναι τα περισσότερα.

 

Είναι ίσως περιττό να σημειωθεί πως η άμυνα ήταν όλη η ιστορία τα χθεσινού αγώνα για τον Παναθηναϊκό. Δέχτηκε 54 πόντους στο πρώτο και 26 πόντους στο δεύτερο ημίχρονο. Ισοφάρισε μάλιστα το καλύτερο παθητικό μιας περιόδου του στις εννιά αγωνιστικές με τους 11 που δέχτηκε στην 4η περίοδο. Το ίδιο είχε στην 3η περίοδο με τη Φενέρμπαχτσε και στη 2η με τη Χίμκι.

 

Καταλυτικό ρόλο διαδραμάτισαν τα 13 επιθετικά ριμπάουντ που είχε ο Παναθηναϊκός και που συνιστούν ρεκόρ περιόδου, αφού το προηγούμενο ήταν εκείνο των 11 στο ματς με την Μπασκόνια. Πρόκειται για την κορυφαία επίδοση των τελευταίων 36 αγώνων του στη διοργάνωση. Προηγούμενη καλύτερη ήταν εκείνη των 17 επιθετικών ριμπάουντ, ένα χρόνο πριν, στις 10 Νοεμβρίου 2016 και στο εντός έδρας παιχνίδι με τη Μακάμπι.

 

Με τους 17 πόντους της δεύτερης περιόδου, ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε τη χειρότερη εντός έδρας επίδοση του στη φετινή Ευρωλίγκα. Την ίδια σημείωσε στη 2η, την 3η και την 4η περίοδο του αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε.

 

Δεχόμενος 28 πόντους στην 1η περίοδο δε, σημείωσε τη χειρότερη εντός έδρας επίδοση του. Είχε παθητικό 27 πόντων την 4η περίοδο του παιχνιδιού με την Μπάμπεργκ.

 

Αρνητικό ρεκόρ είναι για τους «πράσινους», ως προς τα εντός έδρας παιχνίδια τους στη σεζόν, το 30% με το οποίο σούταραν από το τρίποντο (9/30). Είχαν 30,43% (7/23) στο ματς με τη Φενέρμπαχτσε.

 

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ