21.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Άρωμα… αιωνίων η πεντάδα του Μπόγρη (vid)

O Γιώργος Μπόγρης κλήθηκε από το επίσημο κανάλι της Liga Endesa να επιλέξει τους καλύτερους συμπαίκτες μέχρι τώρα στην καριέρα του με το ερυθρόλευκο στοιχείο να υπερτερεί, αλλά δεν άφησε εκτός και συμπαίκτες του από τη θητεία του στον Παναθηναϊκό. Παρουσία και από την Μπιλμπάο, όπου είχε παίξει την περίοδο 2015-16.

Ο 30χρονος σέντερ έφτιαξε την δική του πεντάδα από τους παίκτες που έχει συνεργαστεί επιλέγοντας στην θέση "1" τον άλλοτε παίκτη του Παναθηναϊκού και νυν τεχνικό της Ζαλγκίρις, Σαρούνας Γιασικεβίτσιους μαζί με τον Ραούλ Λόπεθ, ενώ δίπλα τους στην περιφέρεια βρίσκεται ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Βασίλης Σπανούλης. Στην θέση "3" επέλεξε τον «Greek Freak» Γιάννη Αντετοκούνμπο, αλλά και τον πρώην συμπαίκτη του στη Μπιλμπάο Άλεξ Μουμπρού. Στη θέση του πάουερ φόργουορντ τον Γιώργο Πρίντεζη. Την θέση του σέντερ την μοιράζονται οι Νίκολα Μιλουτίνοφ και Νίκολα Πέκοβιτς. Και εξήγησε και γιατί...

"Εκτιμώ πάρα πολλούς παίκτες με τους οποίους έχω παίξει μαζί και σίγουρα οι επιλογές μου θα είναι περισσότρες από πέντε... Ξεκινάμε...

Στη θέση του άσου βρίσκεται ο Ραούλ Λόπεθ, ο λόγος που επέλεξα τον αριθμό της φανέλας τους, το 31 και είναι ένας από τους λόγους που αγαπώ το μπάσκετ περισσότερο. Έπαιξα μαζί του στον τελευταίο του χρόνο στην Μπιλμπάο και ήμουν πολύ τυχερός γι’ αυτό. Θα μοιράσω τη θέση με έναν ακόμη, γιατί έχω παίξει με πολλούς μεγάλους παίκτες σε αυτή τη θέση, με τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Ήμασταν μαζί δύο χρόνια και ήταν μεγάλη εμπειρία. Ένας από τους πιο ταλαντούχους και έξυπνους παίκτες που έχω δει. Ήθελε να νικήσει, ήταν νικητής και γι’ αυτό τον επέλεξα.

Στη θέση δύο χωρίς αμφιβολία θα επιλέξω τον Βασίλη Σπανούλη. Είναι τεράστιος μέντορας για μένα, έχω παίξει μαζί του τρία χρόνια και είναι το πρόσωπο που μπορεί να δώσει κίνητρο σε όλους να δουλέψουν περισσότερο, να βελτιωθούν. Είναι πραγματικός ηγέτης εντός και εκτός γηπέδου και χωρίς καν να πει κάτι, θες να είσαι εκεί γι’ αυτόν στις προπονήσεις, στους αγώνες και παίρνει την καλύτερη εκδοχή του καθενός καθημερινά. Κι αυτό είναι κάτι εκπληκτικό. Επίσης, είναι ο παίκτης στον οποίο δίνεις την μπάλα στο τελευταίο λεπτό. Εϊναι ο παίκτης που θα επέλεγε όλη η Ευρώπη να κάνει αυτό το τελευταίο σουτ.

Τη θέση τρία θα τη μοιράσω επίσης ανάμεσα σε δύο παίκτες. Θα επέλεγα σίγουρα τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, με τον οποίο συνυπύρξαμε στην Εθνική Ομάδα. Κάθε χρόνο είναι και καλύτερος. Είναι μαγικό αυτό που κάνει. Είναι MVP του ΝΒΑ. Αλλά, θα μοιράσω όμως τη θέση με τον Άλεξ Μουμπρού. Παίξαμε μαζί στην Μπιλμπάο και είναι ένας από τους παίκτες που μου άλλαξε τη νοοτροπία σε ότι αφορά τη νίκη την ίδια και ότι πρέπει να κάνω τα πάντα για να νικήσει. Ένας αληθινός ηγέτης, ένας παίκτης πολύ έξυπνος και σίγουρα είναι στο μυαλό μου μετά από τόσα χρόνια.

Στη θέση τέσσερα θα επιλέξω τον Γιώργο Πρίντεζη, ένα από τα καλύτερα τεσσάρια στην Ευρώπη. Έχει μια μεγάλη καριέρα στον Ολυμπιακό. Παίξαμε μαζί στην Εθνική και στον Ολυμπιακό. Τον επιλέγω γιατί είναι ένας πραγματικά ταλαντούχος παίκτης και πολύ καλός ως άτομο με τον οποίο θες να περνάς το χρόνο σου και τον εμπιστεύεσαι. Ένας παίκτης που μπορεί να τρέξει το γήπεδο, μπορεί να τελειώσει φάσεις με τα δύο χέρια, με εκπληκτικό footwork στο low post. Δεν νομίζω να έχω δει άλλο τεσσάρι με τέτοιο footwork.

Στη θέση πέντε θα επιλέξω τον Νίκολα Πέκοβιτς. Παίξαμε μαζί ένα χρόνο. Είναι ένα θηρίο. Κανείς δεν μπορούσε να τον σπρώξει. Πολύ εκρητικός, πολύ δυνατός. Και μπορούσε να το δείξει και στο ΝΒΑ, ήταν όμως άτυχος με τους τραυματισμός, αλλά πιστεύω πως ήταν ο πιο δυνατός αντίπαλος που έχω αντιμετωπίσει στις προπονήσεις. Δεν υπήρχε τρόπος να τον σταματήσεις. Θα μοιράσω κι αυτή τη θέση. Με τον Νίκολα Μιλουτίνοφ. Μεγάλο ταλέντο, βρίσκεται στον Ολυμπιακό, παίξαμε μαζί δύο χρόνια. Πολύ καλή στατιστική παρουσία, πολύ καλός συμπαίκτης. Πιστεύω πως είναι ένας παίκτης που θα κυριαρχήσει τα επόμενα χρόνια στη ρακέτα και στο ΝΒΑ".

 

Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο:



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ