20.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Άρχισε ξανά εν μέσω ανησυχίας η CBA στην Κίνα

Με σημαντική καθυστέρηση, καθώς αρχικά γινόταν λόγος για επανεκκίνηση τον Απρίλιο και μετά τον Μάιο, οι αγώνες της κινεζικής λίγκας CBA άρχισαν ξανά. Με λιγότερους ξένους παίκτες, χωρίς θεατές στις εξέδρες των συγκεκριμένων γηπέδων, όπου διεξάγονται τα παιχνίδια, και με τις 20 ομάδες χωρισμένες σε δύο ομίλους να εισέρχονται στην ημιτελική φάση της διοργάνωσης. 

Οι Ζεγιάνγκ Λάιονς νίκησαν τους Νανζίνγκ Μάνκι Κινγκς με 112-95 στον πρώτο αγώνα που έγινε στην Κίνα μετά τις 24 Ιανουαρίου, οπότε διακόπηκε το πρωτάθλημα λόγω κορωνοϊού. Στο δεύτερο παιχνίδι της ημέρας οι Σουζού Ντράγκονς νίκησαν του Σενζέν Αβιέιτορς με 105-98.

Η ανησυχία πάντως δεν έχει εκλείψει στην Κίνα, καθώς η επιδημία του κορωνοϊού δείχνει να επιμένει. Την περασμένη εβδομάδα αναφέρθηκαν 205 νέα κρούσματα μόνο στο Πεκίνο κι αυτό ανάγκασε τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να προειδοποιήσει ότι η εξάπλωση του ιού επιταχύνεται ξανά σε κάποια σημεία του πλανήτη.

Ο πρόεδρος της CBA, Γιάο Μινγκ, έσπευσε κι αυτός να προειδοποιήσει τις ομάδες και τους παίκτες: "Η επιδημία δεν έχει τελειώσει ακόμα. Πρέπει να ρυθμίσουμε την κατάσταση έτσι ώστε όλοι να ζουν, να προπονούνται και να αγωνίζονται κάτω από σχετικά "κλειστές" συνθήκες. Ούτε με τα άδεια γήπεδα ούτε με το σύστημα διεξαγωγής του τουρνουά είμαστε εξοικειωμένοι, αλλά το μεγάλο στοίχημα το έχουμε μπροστά μας".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ