19.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Συζητήσεις, αποφάσεις και το οικονομικό πλάνο της Φενέρμπαχτσε

Η σεζόν στην Ευρωλίγκα ακυρώθηκε και επισήμως πλέον οι ομάδες αρχίζουν να κινούνται για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Ανάμεσά τους και η Φενέρμπαχτσε, η οποία έχει αρκετά προβλήματα να λύσει.

Το μειωμένο μπάτζετ που έχει ήδη ανακοινώσει αναμένεται να φέρει αλλαγές. Η Αρμάνι Μιλάνο ήδη φέρεται να έχει πλησιάσει τον Ντατόμε, αν και στην Τουρκία κάνουν λόγο για νέα συμφωνία με τον Ιταλό φόργουορντ για τα επόμενα τρία χρόνια, ο Κώστας Σλούκας βρίσκεται στη λίστα αρκετών ομάδων και το ίδιο ισχύει και για άλλους παίκτες.

Στην κορυφή της λίστας όμως βρίσκεται ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Όχι μόνο για το θα παραμείνει ή όχι ο ίδιος, αλλά και γιατί είναι δεδομένο πως από το αν θα παραμείνει ή όχι θα εξαρτηθεί και η παραμονή κάποιων παικτών. Ενδεχομένως και του Σλούκα, ο οποίος έχει ακόμη συμβόλαιο.

O Tούρκος δημοσιογράφος, Γιαγκούζ Σαμπούντσογλου, κάνει λόγο για συνάντηση που έγινε σήμερα ανάμεσα στη διοίκηση και τον Σέρβο κόουτς, ενώ γενικότερα ο Τύπος της Τουρκίας υποστηρίζει πως ίσως και ως την Παρασκευή να υπάρχει κάποια οριστική απάντηση για το αν οι δύο πλευρές θα συνεχίσουν μαζί ή όχι.

Αργότερα σήμερα, έτερος Τούρκος δημοσιογράφος, ο Τσαγκλάρ Τορούν, αναφέρει πως η καταρχήν συμφωνία έγινε και πως ο Ομπράντοβιτς θα παραμείνει με μειωμένο μπάτζετ.

Ο Ομπράντοβιτς αυτό που θέλει κυρίως σε όποια ομάδα κι αν βρίσκεται είναι να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στην καταβολή των μισθών των παικτών. Κι αυτό γιατί ξέρει πως έτσι δεν μπορεί να έχει την πειθαρχία που απαιτεί, δεν μπορεί να απαιτήσει πράγματα από τους αθλητές του.

Η καλή σχέση με τον πρόεδρο της ομάδας Αλί Κοτς, ο οποίος είχε χαρακτηρίσει "σπίτι" για τον Ζοτς τη Φενέρμπαχτσε είναι ένα μεγάλο συν .Τα οικονομικά όμως θα κρίνουν πολλά με την τούρκικη ομάδα να βασίζεται πολύ στην επικείμενη συμφωνία με έναν ιδιαίτερα πλούσιο χορηγό: Πρόκειται για την SOCAR, εταιρία με πετρέλαια, από το Αζερμπαϊτζάν. Η πρόταση μιλά για 15ετή συνεργασία και ένα ποσό που αγγίζει τα 450.000.000 ευρώ!

Τα χρέη της Φενέρμπαχτσε μετά από συζητήσεις και μειώσεις βρίσκονται λίγο κάτω από τα 60 εκατομμύρια ευρώ. Η διοίκηση της ομάδας σκέφτεται ως εναλλακτική και την αύξηση της συνδρομής των μελών. Πρώτον θέλει να εγγράψει 100.000 μέλη (είναι 43.000 αυτή τη στιγμή). Η αύξηση έχει ήδη γίνει και από τις 10.000 λίρες, είναι πλέον 15.000 λίρες. Αν ο συνδυασμός αυτός λειτουργήσει θα αποφέρει στον σύλλογο 125 εκατομμύρια δολλάρια "φρέσκο" χρήμα.

Επιστρέφοντας στον Ομπράντοβιτς να υπενθυμίσουμε πως στη Φενέρμπαχτσε βρίσκεται από το 2013, έχει κατακτήσει έναν τίτλο, το 2017 στην Κωνσταντινούπολη και μετρά τρεις τελικούς και πέντε παρουσίες σε Final Four.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ