17.5 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Άρης-ΠΑΟΚ 71-77: Αφεντικό της Θεσσαλονίκης! (vids)

Το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης «βάφτηκε ασπρόμαυρο» για δεύτερη φορά φέτος, με τον ΠΑΟΚ να βλέπει σε ένα ανατρεπτικό ματς να χάνει διαφορά 12 πόντων, αλλά και να γυρίζει από το -11 της τρίτης περιόδου, για να πάρει με 77-71 το «διπλό» στις λεπτομέρειες, που του δίνει ακόμη μεγαλύτερη βαθμολογική «εκτόξευση» στο 9-8 στην Basket League, έχοντας μετρήσει και την ατυχία με τον Νώντα Παπαντωνίου, με τους «κίτρινους» να υποχωρούν στο 6-11 και να χρειάζονται κάτι ακόμη για να σωθούν.

Οι Έλληνες του ΠΑΟΚ έκαναν θραύση στα πρώτα λεπτά, με τους Καμπερίδη-Μαργαρίτη να ευστοχούν από μακριά και τον Κακλαμανάκη να κερδίζει «μάχες» στη ρακέτα για το διψήφιο προβάδισμα (4-14 στο 6'). Η πολυφωνία συνεχίστηκε και στους ξένους για το «Δικέφαλο του Βορρά», που εκτελεστικά δεν μπορούσε να βρει «στοπ», τη στιγμή που οι γηπεδούχοι έβρισκαν μόνο κάποιες απαντήσεις στην φροντ λάιν τους, αν και το... παράδοξο έμμεσο τρίποντο με βολή του Σταμάτη και καλάθι του Φλιώνη στην εκπνοή για το 18-26 στην πρώτη περίοδο, έδωσε μια ανάσα στους «κίτρινους».

Η ανάσα αυτή θα μεταφραζόταν σε σταδιακή αντεπίθεση για τους παίκτες του Καμπερίδη. Ο ΠΑΟΚ υποχρεώθηκε σε επιθετική «αφλογιστία» στο δεύτερο δεκάλεπτο, σημειώνοντας το πρώτο του καλάθι μετά από σχεδόν 4.5 λεπτά, τη στιγμή που Λιτλ και Τσάλμερς άρχισαν να βρίσκουν ρυθμό για τους γηπεδούχους, με συνέπεια να έρθει η ισοπαλία από βολές του Φλιώνη για το 33-33 στο 18ο λεπτό, διατηρούμενη έως την ανάπαυλα (37-37).

Χρειάστηκαν 23 λεπτά για τον Άρη, ώστε να πάρει προβάδισμα με ένα τρίποντο του ΝτεΚόζι (42-41), με τη συνέχεια να είναι ιδανική για την ομάδα, αφού ακολουθώντας μια δική του πολυφωνία με προαναφερθέντες πρωταγωνιστές και τρέχοντας το γήπεδο, κατάφερε να πάρει πολύ γρήγορα και διψήφιο προβάδισμα λίγο μετά τα μέσα της τρίτης περιόδου (54-43 στο 26'). Ο Σταμάτης δήλωσε επίσης παρών, όταν ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να γυρίσει και μείωσε στο -5, οδηγώντας την ομάδα του σε πέντε αναπάντητους πόντους για ένα «στρογγυλό» +10 στο τέλος του δεκαλέπτου (61-51).

Το σκηνικό θα άλλαζε πλήρως, ωστόσο, στην τελευταία περίοδο, με τους παίκτες του Λυκογιάννη να ξυπνούν από το «λήθαργο» χάρη στην ποιότητα του Τέρνερ, που ροκάνιζε σιγά σιγά τη διαφορά, τη στιγμή που οι γηπεδούχοι έπαθαν «μπλακ άουτ» στην απέναντι πλευρά, για να βάλει μπροστά το «Δικέφαλο» ο Κακλαμανάκης με βολές στα μέσα του δεκαλέπτου (63-64), ενώ ο Καμπερίδης αναγκάστηκε σε τάιμ άουτ μετά το καλάθι του Τέρνερ για το (63-66). Ο Αμερικανός σκόραρε και για το 63-68, αλλά με την προσωπικότητα των ξένων του ο Άρης διατηρήθηκε στη διεκδίκηση του ματς, μειώνοντας σε 69-70 με τον ΝτεΚόζι στα 99" για τη λήξη. Ο ίδιος με λέι απ έδωσε και το προβάδισμα με 71-70 στα 70", μετά το τάιμ άουτ του Λυκογιάννη, αλλά ο Κάρτερ είχε την απάντηση στα 48" με ένα τρίποντο εκτός ισορροπίας (71-73). Στην άλλη πλευρά ο Λιτλ αστόχησε και ο άγαρμπος Ντραγκίσεβιτς έδωσε την ευκαιρία στον Μπιτς να γράψει από τη γραμμή της φιλανθρωπίας το 71-75 με 23" για την εκπνοή. Τίποτα δεν άλλαξε στα τελευταία δευτερόλεπτα, με το «διπλό» να έρχεται στον ΠΑΟΚ με 71-77.

Δεκάλεπτα: 18-26, 37-37, 61-51, 71-77

ΤΟ ΓΥΡΙΣΕ ΩΣ ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΗΓΕΤΗΣ: Ο Έλστον Τέρνερ για ακόμη μια φορά ήταν εξαιρετικός για τον ΠΑΟΚ και, όταν η ομάδα του είχε «βαλτώσει» στην τρίτη περίοδο, εκείνος γύρισε το ματς, τελειώνοντας με 17 πόντους και 7/12 σουτ, σε άλλη μια ηγετική του εμφάνιση.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Με 17% (4/23) στα τρίποντα είναι πολύ δύσκολο να πάρεις οποιοδήποτε ματς, πόσο μάλλον έναν αγώνα ειδικών συνθηκών, όπως το ντέρμπι. Ο Άρης, κάπως έτσι, δεν άντεξε και ο ΠΑΟΚ με το υποφερτό 31% (7/22), πήρε το παιχνίδι.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ