17.1 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Άρης-ΜΖΤ 85-71: Χάνλαν και Κάουαν το γενικό πρόσταγμα (pic)

Με μία αρκετά καλή απόδοση στο δεύτερο ημίχρονο, ο Άρης επιβλήθηκε σε παιχνίδι προετοιμασία της ΜΖΤ Σκοπίων στο κλειστό της Μίκρας στη Θεσσαλονίκη, με 85-71. Η βελτίωση της αμυντικής εικόνας του στο δεύτερο μέρος στη διάρκεια του οποίου δέχτηκε μόλις 27 πόντους, ήταν το «κλειδί» αλλά τη δουλειά στην επίθεση έκαναν Χάνλαν και Κάουαν σημειώνοντας τους 46 από τους 85 πόντους της ομάδας του Γιάννη Καστρίτη που αγωνίστηκε χωρίς τους τραυματίες Πουλιανίτη, Σχίζα και βέβαια τον υπό αναζήτηση ψηλό μετά την απώλεια του Τέρελ Παρκς.

 


Από τον τρόπο με τον οποίο «χτίστηκε» και συνεχίζει να «χτίζεται» ο Άρης της νέας σεζόν, έγινε σαφές ότι οι ξένοι του θα είναι οι πρωταγωνιστές του. Αν και πολύ νωρίς για συμπεράσματα, τα δύο πρώτα φιλικά παιχνίδια του το επιβεβαίωσαν. Μετά την επικράτηση επί της Πέλιστερ στην οποία στην οποία οι ξένοι του σημείωσαν 77 από τους 91 πόντους του, σήμερα οι Κάουαν, Χάνλαν, Λόκετ, Τζούστον και Ουίλιαμς σημειώσαν τους 76 από τους 85 πόντους των «κιτρινόμαυρων».

 


Στο ημίχρονο οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ, όμως στο δεύτερο ο Άρης κράτησε τη ΜΖΤ χωρίς πόντο για οχτώ λεπτά, «έτρεξε» σερί 18-0 και κλείνοντας την τρίτη περίοδο με το +14 (65-51), έβαλε το νερό στο αυλάκι και το άφησε εκεί στην τέταρτη όταν και ξέφυγε με 25 πόντους (81-56).

 


Τα δεκάλεπτα: 18-16, 43-44, 65-51, 85-71.
ΑΡΗΣ: Τζούστον 12, Κάουαν JR 24 (3τρ.), Σιδηροηλίας 3, Πετανίδης, Λόκετ 12 (2τρ.), Νετζήπογλου 4, Γουίλιαμς 6, Χάνλαν 22 (2τρ.), Κώττας 2, Λαμπρόπουλος, Γεροκώστας.
ΜΖΤ: Μιτέφσκι 6, Ιβάνοφ 3 (1τρ.), Νικόλοφ 16 (4τρ.), Ναουμόφσκι, Ρομπέφ 3 (1τρ.), Κριστέφσκι 12 (2τρ.), Ντέιβις 11, Ρίκιτς 20, Σπασόφσκι.

 

 

 


«Θέλουμε πολλή δουλειά»

 


Σχολιάζοντας την εικόνα του Άρη στο σημερινό φιλικό, ο συνεργάτης του Γιάννη Καστρίτη, Βαγγέλης Σπυρίδης είπε: «Ήταν μόλις το δεύτερο φιλικό παιχνίδι μας. Σίγουρα θέλουμε πολλή δουλειά ακόμα. Πρέπει να βελτιώσουμε πράγματα στην τακτική μας, σε άμυνα και επίθεση. Στο πρώτο φιλικό βγάλαμε πολλή ενέργεια, αυτό θέλαμε να κάνουμε και σήμερα. Το καταφέραμε περισσότερο στο δεύτερο ημίχρονο και μέσα από την άμυνά μας είχαμε πολλά κλεψίματα. Κάτι που μας οδήγησε να πετύχουμε αρκετούς εύκολους πόντους στον αιφνιδιασμό και να βγάλουμε καλές συνεργασίες στην επίθεση».

 


Ο ασίσταντ του Άρη κατέληξε λέγοντας: «Σίγουρα θα πρέπει να δουλέψουμε σε αρκετούς τομείς και αυτό θα το κάνουμε καλύτερα όταν κλείσουμε όλο το ρόστερ, αλλά και όταν επιστρέψουν οι τραυματίες Σταύρος Σχίζας και Στέλιος Πουλιανίτης».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ