15.6 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Άρης και δεν είναι καλά

Τραγικός για ένα ακόμα παιχνίδι, ειδικά στην επίθεση, ο Άρης έχασε στη Σόφια από τη Λουκόιλ Λέφσκι με 77-66 και καθώς πλέον έχει μόλις μία νίκη στους πρώτους τρεις αγώνες του για το FIBA Europe Cup, η πρόκρισή του στην επόμενη φάση έχει δυσκολέψει πάρα πολύ (προκρίνονται οι δύο πρώτοι του ομίλου, ο Άρης είναι πλέον τρίτος και μένουν μόνο τρία παιχνίδια ακόμα).

Το ξεκίνημα του αγώνα ήταν απογοητευτικό για τον Άρη, που ήταν άστοχος, ενώ δεν μπορούσε να παίξει καλή περιφερειακή άμυνα, με αποτέλεσμα οι παίκτες της Λουκόιλ να αρχίσουν να "πυροβολούν" από νωρίς. Με ένα μπαράζ τριπόντων οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν μόλις στο 4' με 16-5 και διατήρησαν αυτό το προβάδισμα στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου.

Οι Ρέμπερτ και Ιβάνοφ στην αρχή, οι Ζαχάριεφ, Αβράμοφ και Μίλιοβιτς στη συνέχεια πλήγωσαν την άμυνα του Άρη, που είχε κι ένα μικρό πρόβλημα στο αμυντικό ριμπάουντ, όμως το πιο βασικό θέμα του ήταν η αστοχία του στην επίθεση. Αρχικά προσπάθησε να το λύσει βάζοντας την μπάλα στον Μακ Γκι, αλλά όταν η Λουκόιλ έκλεισε την άμυνά της, δεν είχε λύσεις από την περιφέρεια και αχρήστευσε τα περισσότερα από τα επιθετικά ριμπάουντ που πήρε.

Στη δεύτερη περίοδο ο Μποχωρίδης βγήκε μπροστά, αλλά μέχρι ενός σημείου ήταν μόνος και δεν μπορούσε να ανατρέψει την κατάσταση. Όλα αυτά ως το 16', όταν ο Άρης έβγαλε κάποιες καλές άμυνες και στην επίθεση βρήκε τα σουτ που του έλειπαν. Δύο τρίποντα του Μπελ κι άλλο ένα του Χάρις τον βοήθησαν να τρέξει ένα σερί 11-0 από το 16' ως το 19' και να ισοφαρίσει 41-41, μπαίνοντας ξανά δυναμικά στο παιχνίδι.

Αλλά όσο γρήγορα κάλυψε τη διαφορά, άλλο τόσο γρήγορα την έχασε ξανά. Στο τελευταίο λεπτό η Λουκόιλ κατάφερε να κάνει ένα 7-0 και να κλείσει το ημίχρονο προηγούμενη με 48-41.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε όπως το πρώτο. Αυτή τη φορά ήταν οι αδελφοί Ιβάνοφ, Κάλογιαν και Ντέγιαν, αυτοί που βγήκαν μπροστά για τη Λουκόιλ, η οποία βρίσκοντας και πάλι λύσεις έξω από τα 6.75μ. ξέφυγε και πάλι στο 25' με 63-49 και ανάγκασε τον Άρη να κυνηγά εκ νέου.

Οι "κίτρινοι", ωστόσο, έδειχναν να μην έχουν πλάνο στο παιχνίδι τους και έπεσαν στην παγίδα που τους έστησε η άμυνα της Λουκόιλ, η οποία τους άφησε το περιφερειακό σουτ. Σούταραν συνέχεια άστοχα τρίποντα δίχως να αναζητήσουν με συνέπεια έναν τρόπο να χτυπήσουν πιο κοντά στο καλάθι και καθώς και ο Μποχωρίδης "εξαφανίστηκε" στο δεύτερο μέρος, αναγκάστηκαν να κυνηγούν χωρίς αποτέλεσμα τους γηπεδούχους. 

Η Λουκόιλ ξέφυγε με 71-56 στο 32', ο Άρης ανέβασε την πίεσή του στην άμυνα και κατάφερε στα επόμενα 6 λεπτά να δεχθεί μόλις δύο πόντους, αλλά η επίθεσή του ήταν... χάλια. Χάνονταν τρίποντα, χάνονταν βολές, έτσι δεν μπόρεσε να πλησιάσει πιο κοντά από τους 10 πόντους (73-63), με αποτέλεσμα η Λουκόιλ να πάρει στο τέλος τη νίκη που άξιζε με βάση την απόδοσή της.

Ο ΠΑΙΚΤΗΣ-ΟΡΧΗΣΤΡΑ: Η Λουκόιλ είχε αρκετούς διακριθέντες, αλλά ο τίτλος του κορυφαίου μάλλον πρέπει να πάει στον Πάτρικ Ρέμπερτ. Τον δαιμόνιο αυτόν γκαρντ, που έκανε πολλά πράγματα στο γήπεδο και ήταν ο καλύτερος της ομάδας του σε τέσσερις διαφορετικές στατιστικές κατηγορίες. Πρώτος σκόρερ (16π.), πρώτος ριμπάουντερ (7ρ.), πρώτος πασέρ (5ασ.) και πρώτος "κλέφτης" (5κλ.)!

Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Ο Άρης μάζεψε 17 επιθετικά ριμπάουντ και έκανε 64 σουτ εντός παιδιάς (32 δίποντα κι άλλα τόσα τρίποντα), αλλά έχασε διότι είχε ποσοστό μόλις 36%.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ