16.4 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Άρης – Ηρακλής 83-78: Στο… όσκαρ ανατροπών επιβίωσαν οι «κίτρινοι» (pics+vids)

Μετά από ένα συγκλονιστικό ντέρμπι, ο Άρης νίκησε τον Ηρακλή στην παράταση με 83-78 (κ.α. 73-73), στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Basket League.

Η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη επιβίωσε σε μία αναμέτρηση με πολλές ανατροπές και πανηγύρισε την τρίτη της φετινή επιτυχία και μάλιστα δεύτερη διαδοχική, «ανεβαίνοντας» στους 10 βαθμούς με ρεκόρ (3-4). Από την άλλη ο «Γηραιός» έχασε μεγάλη ευκαιρία κι «έπεσε» στο 1-5 αλλά έχει μόλις 4 βαθμούς και είναι ουραγός, καθώς του έχει επιβληθεί ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών.

Το παιχνίδι είχε «τρελό» ρυθμό από την αρχή με τον Άρη να προηγείται γρήγορα με 12-3 και τον Κώστα Μέξα να καλεί εσπευσμένα τάιμ άουτ. Ο «Γηραιός» αντέδρασε και προηγήθηκε 13-16 στο φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου και το επιμέρους σκορ έφτασε μέχρι το 23-1 για το 13-26. Μετά το 16-29 στο 13' οι γηπεδούχοι έβγαλαν αντίδραση και μείωσαν σε 32-37 που ήταν το αποτέλεσμα του ημιχρόνου.

Το τρίτο κομμάτι της αναμέτρησης ανήκε εξ ολοκλήρου στους «κίτρινους». Βρήκαν πολλές λύσεις και προηγήθηκαν στο 30' με 60-56. Η διαφορά για την ομάδα του Γιάννη Καστρίτη έφτασε ακόμα και στους επτά πόντους (65-58) στο 32'. Αυτήν τη φορά ήταν η σειρά των φιλοξενούμενων να πραγματοποιήσουν τη δική τους αντεπίθεση για την ανατροπή. Με επιμέρους σκορ 15-2 προηγήθηκαν 73-67 στο 39'. Οι «κίτρινοι» όμως αντέδρασαν και με σερί 6-0 έστειλαν το παιχνίδι στην παράταση (73-73), καθώς ακολούθησαν διαδοχικά λάθη κι ένα άστοχο τρίποντο του Ντάγκλας από τα δέκα μέτρα.

Το μομέντουμ πλέον ήταν στην πλευρά του Άρη ο οποίος έφτασε το σερί του στο 13-0 και προηγήθηκε 80-73 στο 42'. Ο Ηρακλής δεν μπόρεσε να αντιδράσει στη συγκεκριμένη περίπτωση και οι γηπεδούχοι πανηγύρισαν τη μεγάλη νίκη με 83-78.

Ο ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟΣ, Ο ΚΟΜΒΙΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΛΟΥΡΑΛΙΣΜΟΣ: Ο Τζέιμς Κέλι ήταν δίχως αμφιβολία ο άνθρωπος του αγώνα για τους νικητές, καθώς κράτησε την ομάδα του στα δύσκολα και τελείωσε το παιχνίδι με 29 πόντους. Στην παράταση βγήκε μπροστά και ο Άντονι Κάουαν Τζούνιορ με κομβικά καλάθια. Όσο για τους ηττημένους, ο Τόνι Ντάγκλας πέτυχε 19 πόντους με 6/15 σουτ. Ο «Γηραιός» είχε πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό αλλά ο πλουραλισμός δεν τον βοήθησε να αποφύγει την ήττα.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Ο Άρης ήταν πολύ άστοχος έξω από τη γραμμή των 6,75μ. με μόλις 3/18 τρίποντα. Παρ' όλα αυτά κυριάρχησε μέσα στη ρακέτα και πήρε 46 πόντους, την ώρα που ο Ηρακλής βρήκε μόλις 20. Αυτό το στοιχείο αποδείχθηκε καθοριστικό στην έκβαση της αναμέτρησης.

* Το παιχνίδι διεκόπη για περίπου 10 λεπτά στις αρχές της τελευταίας περιόδου, εξαιτίας ενός λιποθυμικού επεισοδίου οπαδού του Άρη. Οι νοσηλευτές βρέθηκαν αμέσως στις εξέδρες και μέσω ασθενοφόρου διακομίσθηκε σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, με τον κόσμο της ομάδας να χειροκροτεί.  

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

Δείτε videos:



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ