18.4 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Άρης-ΑΕΚ 68-73: Νίκησε και την κούραση με Λοτζέσκι (vids)

Η ΑΕΚ νίκησε εκτός έδρας τον Άρη με 73-68, στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της Basket League, κατορθώνοντας να «λυγίσει» τους αντιπάλους της αλλά και την κούραση, μετά τα διαδοχικά ταξίδια για τα παιχνίδια του Basketball Champions League.

Αυτή ήταν η πέμπτη διαδοχική επιτυχία για την ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου που πλέον έχει ρεκόρ 14-4 και παραμένει στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, ενώ οι παίκτες του Σάββα Καμπερίδη έχασαν δεύτερο σερί παιχνίδι στο «σπίτι» τους κι «έπεσαν» στο 6-12 και βρίσκονται στη δέκατη θέση. 

Από τα πρώτα λεπτά του αγώνα φάνηκε ότι οι δύο ομάδες θα είχαν το νου τους κυρίως στην άμυνα. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν 13-6 αρκετά γρήγορα όμως οι φιλοξενούμενοι «έτρεξαν» ένα επιμέρους σκορ 12-2 και προηγήθηκαν εκείνοι στο φινάλε του δεκαλέπτου με 18-15.

Και στη δεύτερη περίοδο το θέαμα που πρόσφεραν οι δύο ομάδες ήταν κάκιστο. Το ένα λάθος διαδεχόταν το άλλο και σπανίως η μπάλα κατέληγε σε κάποιο από τα δύο καλάθια. Παρ' όλα αυτά η Ένωση διατήρησε το προβάδισμα και μάλιστα πήγε προηγούμενη με διαφορά επτά πόντων στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου (27-34).

Με το ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου η ΑΕΚ έκανε ένα μικρό σερί 5-0 και ξέφυγε για πρώτη φορά με διψήφια διαφορά (27-39), ενώ μέχρι το 25' κυριαρχούσε απόλυτα στο παρκέ και βρέθηκε να προηγείται με 15 πόντους (36-51). Σ' εκείνο το σημείο όμως ο Άρης αποφάσισε να ξεκινήσει μία προσπάθεια ανατροπής και μείωσε στους έξι (49-55), ωστόσο η Ένωση σκόραρε στο τελευταίο δευτερόλεπτο και στο 30' ο φωτεινός πίνακας του γηπέδου έγραφε 49-57.

Οι γηπεδούχοι με τρίποντο του Σταμάτη μείωσαν σε 52-57 στο 32', όμως η ΑΕΚ απάντησε μ' ένα σερί 5-0 που την έφερε στο 62-52. Ο Άρης προσπαθούσε να ξαναμπεί στο... κόλπο αλλά τα κατάφερε αρκετά καθυστερημένα, καθώς μείωσε σε 66-70 στο τελευταίο λεπτό. Σ' εκείνο το σημείο ο Λάνγκφορντ αστόχησε σε δύο βολές στα 33'', όμως στη συνέχεια η μπάλα δόθηκε αρχικά στους παίκτες του Παπαθεοδώρου, μετά από διεκδίκηση του Ματσιούλις και του Κουζέλογλου. Οι διαιτητές πήγαν στο replay και μετά από αρκετή ώρα άλλαξαν την απόφασή τους. Ο Χρυσικόπουλος έκοψε τον Τσάλμερς στην επόμενη επίθεση και η κόρνα της λήξης βρήκε τους φιλοξενούμενους να επικρατούν με 73-68.

Ο «ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΣ»: Ο παίκτης ο οποίος βγήκε μπροστά για την ΑΕΚ σε αυτήν την αναμέτρηση ήταν ο Ματ Λοτζέσκι. Ο βετεράνος γκαρντ/φόργουορντ ήταν ο καλύτερος σκόρερ της ομάδας του σταματώντας στους 16 πόντους και «καθαρίζοντας» στην ουσία το παιχνίδι. Για τους ηττημένους, ο πολύπειρος Μάριο Τσάλμερς πρόσθεσε επίσης 16.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η Ένωση δεν ήταν πολύ καλύτερη στα ποσοστά, ωστόσο κυριάρχησε σε ορισμένες λεπτομέρειες που έμελλε να κρίνουν τον αγώνα και να γείρουν την πλάστιγγα υπέρ της. Βρήκε 34 πόντους μέσα από τη ρακέτα και 46 πόντους πήρε από τους παίκτες του πάγκου. Στον αντίποδα οι γηπεδούχοι σκόραραν μόλις 20 πόντους από το «ζωγραφιστό», ενώ πήραν 26 πόντους από τους αθλητές οι οποίοι δεν ήταν στην αρχική πεντάδα.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ