19 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Άπιαστη επίδοση του Πρίντεζη με τον Ολυμπιακό, 700 και συνεχίζει (pics, vid)

Το ματς με τον Ερυθρό Αστέρα διέκοψε το σερί του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα, άφησε όμως ένα επίτευγμα με μεγάλη, ιστορική αξία. Πέραν του ότι έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της διοργάνωσης σε εύστοχα σουτ εντός παιδιάς, ο Γιώργος Πρίντεζης κατάφερε κάτι ακόμη πιο ξεχωριστό. Φόρεσε τη φανέλα του Ολυμπιακού για 700ή φορά!

 


Ο αριθμός από μόνος του εντυπωσιάζει αφού μοιάζει άπιαστος, όχι μόνο για τα δεδομένα του σύγχρονου μπάσκετ βάσει των οποίων οι αθλητές-σημαία είναι είδος προς εξαφάνιση αλλά και για εκείνα παλαιότερων εποχών, αφού οι αθλητές του μπάσκετ δεν έφταναν, ασφαλώς, σε μεγάλους αριθμούς αγώνων ανά σεζόν. Ο Γιώργος Πρίντεζης διανύει τη 18η σεζόν του με τον Ολυμπιακό και τον Φεβρουάριο θα μπει στα 37 αν και αποδεικνύει διαρκώς ότι συνεχίζει να είναι πολύτιμος και να προσφέρει λιγότερα βέβαια αλλά ποιοτικά λεπτά.

 

 


Αυτό δεν τον εμποδίζει όμως να βάζει ψηλότερα τον πήχη και να δημιουργεί ρεκόρ που είναι σχεδόν απίθανο να καταρρίψει κάποιος στο μέλλον. Ποιος μπορεί να φτάσει τα 700 ματς με τον Ολυμπιακό ή γενικότερα με μία ελληνική ομάδα;

 

 

 


Είναι ένας δρόμος τον οποίο άρχισε να περπατάει στις 2 Νοεμβρίου 2002. Τότε, όντας 17 ετών και εννιά μηνών, φόρεσε για πρώτη φορά τα ερυθρόλευκα σε επίσημο παιχνίδι το οποίο ωστόσο συνδυάστηκε με ένα κακό αποτέλεσμα, αφού ο Ολυμπιακός ηττήθηκε από τον Ηρακλή με 66-74. Ήταν η μία από τις μόλις δύο εντός έδρας ήττες του Ολυμπιακού από την ομάδα της Θεσσαλονίκης στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος και από τις έξι συνολικά από καταβολής Α’ Εθνικής.

 


Τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Ο Πρίντεζης έμεινε μέχρι το 2006 στον Πειραιά, δόθηκε δανεικός στην Ολύμπια Λάρισας, επέστρεψε, μετακόμισε στη Μάλαγα και γύρισε στην εξέλιξη της σεζόν 2010-11 για να ρίξει οριστικά και αμετάκλητα άγκυρα στο λιμάνι.

 


Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ