26 C
Athens
Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024

Άπιαστη επίδοση λαθών του Παναθηναϊκού στα πλέι οφ

«Θα νικήσει όποιος κάνει τα λιγότερα λάθη» είναι ένα από τα κλισέ στα οποία καταφεύγουν προπονητές και παίκτες πριν από ένα παιχνίδι. Ο Παναθηναϊκός έκανε λιγότερα από τον Ολυμπιακό στον 5ο τελικό και του επιβλήθηκε όμως το θέμα βρίσκεται αλλού.

 

Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ με τα επτά μόλις λάθη που καταγράφηκαν στην στατιστική της πέτυχε κάτι που μοιάζει με εξωπραγματικό. Έβγαλε και τα τρία παιχνίδια του ΣΕΦ, συνολικά και τα πέντε εκτός έδρας παιχνίδια της στα πλέι οφ (συμπεριλαμβανομένων εκείνων δηλαδή κόντρα στην ΑΕΚ) αλλά και οχτώ από τα εννιά παιχνίδια της στα πλέι οφ με μονοψήφιο αριθμό λαθών!

 

Μοναδική εξαίρεση αποτέλεσε ο 2ος τελικός με τον Ολυμπιακό στον οποίο οι παίκτες του πρωταθλητή υπέπεσαν σε 12 λάθη.

 

Ο Παναθηναϊκός είχε έξι λάθη στον 1ο και στον 2ο ημιτελικό με την ΑΕΚ, επτά στον 3ο και εννιά στον 4ο ημιτελικό.

 

Είχε ακόμη οχτώ λάθη στον 1ο τελικό με τον Ολυμπιακό όπως και στον 3ο, έξι λάθη στον 4ο τελικό και επτά στον 5ο αγώνα της σειράς. Συνολικά δηλαδή στα εννιά παιχνίδια του στα φετινά πλέι οφ είχε 69 λάθη, μόλις 7,6 ανά αγώνα!

 

Προκειμένου να αντιληφθούμε το μέγεθος και την αξία αυτής της επίδοσης αρκεί να σημειώσουμε πως ο Παναθηναϊκός είχε κατά μέσο όρο τέσσερα περισσότερα λάθη στην κανονική περίοδο (11,84) ενώ ο Ολυμπιακός στη σειρά των τελικών έκανε 22 περισσότερα λάθη απ’ αυτόν (63 έναντι 41).

 

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ