20.7 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Άνω κάτω η Μακάμπι, έξαλλος ο Σφαιρόπουλος!

Η ήττα από τη Χάποελ του Γιάννη Καστρίτη στο δεύτερο "ντέρμπι αιωνίων" του Τελ Αβίβ για την προημιτελική φάση των ισραηλινών πλέι οφ, ήταν το μικρότερο κακό για τη Μακάμπι. Στο κάτω κάτω και καθώς η σειρά είναι πλέον ισόπαλη 1-1, υπάρχει και τρίτος αγώνας, στο Γιαντ Ελιάου, που θα κρίνει την πρόκριση στο φάιναλ φορ, άρα και μια δεύτερη ευκαιρία. Όμως η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου θα πάει με πολλά προβλήματα σε αυτό τον "τελικό".

Κατ' αρχάς έχασε τον Γιοβέλ Ζούσμαν, ο οποίος υπέστη θλάση οπίσθιου μηριαίου και δεν θα μπορέσει να αγωνιστεί ξανά ως το τέλος της σεζόν. Ο Σκότι Ουίλμπεκιν δε, νευρίασε πάρα πολύ επειδή οι διαιτητές αντί να σφυρίξουν υπέρ του επιθετικό φάουλ, τον χρέωσαν με τεχνική ποινή, τους έψαλλε κάτι στα... γαλλικά και αποβλήθηκε με ντισκαλιφιέ. Τώρα θα πρέπει να απολογηθεί στον αθλητικό δικαστή την Πέμπτη και κινδυνεύει σοβαρά να τιμωρηθεί με αποκλεισμό από το τρίτο παιχνίδι με τη Χάποελ!

Κάτι που, αν συμβεί, θα ισοδυναμεί με καταστροφή για τον Γιάννη Σφαιρόπουλο, ο οποίος έχασε τον Ζούσμαν και διστάζει να χρησιμοποιήσει τον Κούινσι Έισι. Ο Αμερικανός δεν βγάζει όλο το πρόγραμμα των καθημερινών προπονήσεων, λόγω του τραυματισμού του, και ο προπονητής του δεν τον βάζει να παίξει, γιατί θέλει να είναι απόλυτα έτοιμος. Εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα, όμως, μπορεί να αναθεωρήσει.

Στη Μακάμπι είναι πολύ θυμωμένοι και με τους διαιτητές, που θεωρούν ότι δεν σφύριξαν καθόλου καλά σε ένα σκληρό παιχνίδι, γεμάτο ένταση. Ο Σφαιρόπουλος μίλησε για έλλειψη σεβασμού από την πλευρά των ρέφερι προς τον Ουίλμπεκιν, επειδή τον απέβαλαν, είχε όμως πολλά παράπονα και από τους δικούς του παίκτες. Μάλιστα, σε ένα τάιμ άουτ μετά από ένα σερί χαμένων λέι απ από τους παίκτες της Μακάμπι, ο Έλληνας τεχνικός ξέσπασε σε κραυγές: "Μα, πώς είναι δυνατό να χάνουμε λέι απ", ακούστηκε να φωνάζει εν εξάλλω στον πάγκο.

"Ευτυχώς έχουμε ένα ακόμα παιχνίδι την Πέμπτη για να διορθώσουμε όλα όσα έχουν πάει στραβά ως τώρα", προσπάθησε να δώσει μια νότα αισιοδοξίας ο Τζέικ Κοέν.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ