19.9 C
Athens
Δευτέρα, 28 Οκτωβρίου, 2024

Άνοιξαν τον δρόμο για Λέικερς οι Σέλτικς

Μία απόφαση των Μπόστον Σέλτικς επηρέασε θετικά τους Νιου Ορλίνς Πέλικανς ώστε να προχωρήσουν σε ανταλλαγή με τους Λος Άντζελες Λέικερς για τον Άντονι Ντέιβις.

Το όνομα του 26άχρονου φόργουορντ/σέντερ είχε τεθεί στο… τραπέζι των διαπραγματεύσεων μεταξύ των «Κελτών» και των «πελεκάνων», με τους Βοστωνέζους να είναι διατεθειμένοι αρχικά να παραχωρήσουν -μεταξύ άλλων- τον Τζέισον Τέιτουμ. Η πρόθεση του Κάιρι Ίρβινγκ να αποχωρήσει από τους Μπόστον Σέλτικς, έκαναν τους δεύτερους να αναθεωρήσουν τα πλάνα τους, αφαιρώντας από τη λίστα των διαθέσιμων προς ανταλλαγή παικτών τον 21χρονο φόργουορντ. Από τη στιγμή που το όνομά του αποσύρθηκε, οι Νιου Ορλίνς Πέλικανς δεν είχαν κάποιο άλλο «δέλεαρ» για να αποφασίσουν να δώσουν τον Άντονι Ντέιβις στους «Κέλτες», έτσι προχώρησαν -και ολοκλήρωσαν θετικά- τις συζητήσεις τους με τους «λιμνάνθρωπους».

Ο Τζέισον Τέιτουμ επιλέχθηκε στο νούμερο 3 του ντραφτ του 2017 και αναδείχθηκε μέλος της ρούκι πεντάδας την πρώτη χρονιά του στο ΝΒΑ. Φέτος είχε κατά μέσο όρο 14,8π., 5,5 ριμπάουντ, 1,9 ασίστ και 1,1 κλεψίματα σε 30.8’ σε 79 ματς κανονικής περιόδου και 15,2π., 6,7 ριμπάουντ, 1,9 ασίστ και 1,1 κλεψίματα σε 32.8’ σε εννέα παιχνίδια πλέι οφ, αλλά ο ρόλος του αναμένεται να αναβαθμιστεί στο μέλλον, από τη στιγμή που οι Μπόστον Σέλτικς αποφάσισαν να τον διατηρήσουν στις τάξεις τους, αποσύροντάς τον από οποιοδήποτε σενάριο ανταλλαγής.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ