25.5 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Άνετο πέρασμα από τη Θεσσαλονίκη για τον Παναθηναϊκό

Ο Παναθηναϊκός νίκησε εύκολα τον Άρη εκτός έδρας με 84-70 κι έφτασε τις δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια της Basket League, με τους γηπεδούχους να μένουν σε αυτήν της πρεμιέρας επί του Λαυρίου, μακριά από το «Nick Galis Hall».

Η διαφορά των δύο αντιπάλων ήταν δεδομένη και πριν το τζάμπολ, με τους γηπεδούχους πάντως να μένουν στον αγώνα μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο, όταν και κατάφεραν να διατηρηθούν σε κοντινή απόσταση από τους αντιπάλους τους (17-22).

Η στιγμή της αναμέτρησης ήταν αυτή που έλαβε χώρα 2'43'' πριν το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου, όταν λίγο έλειψε να έρθουν στα χέρια ο Βαγγέλης Αγγέλου και ο Τσάβι Πασκουάλ, με τους τρεις διαιτητές να τους αποβάλλουν. Διαβάστε λεπτομέρειες για το συμβάν ΕΔΩ.

Όσο κυλούσε ο χρόνος, οι «πράσινοι» ξέφευγαν όλο και περισσότερο και στο ημίχρονο ο φωτεινός πίνακας του γηπέδου έγραφε 34-46. Στην τρίτη περίοδο δεν άλλαξε κάτι δραματικά, με τους φιλοξενούμενους να διατηρούν το προβάδισμα δίχως ιδιαίτερο κόπο και παρά τη μέτρια παρουσία του εκνευρισμένου Νικ Καλάθη. Στο 30' οι πρωταθλητές Ελλάδας είχαν προβάδισμα 14 πόντων (67-53) κι έμοιαζαν να έχουν «καθαρίσει» το παιχνίδι.

Το τελευταίο δεκάλεπτο βρήκε τον Άρη να πραγματοποιεί μία μεγάλη προσπάθεια για να επιστρέψει και με μπροστάρη τον Μακ Γκι κι ένα τρίποντο του Ραμόν Χάρις μείωσε σε 69-62, αναγκάζοντας τον Θορθάνο -ο οποίος εκτελούσε χρέη πρώτου προπονητή- να καλέσει αμέσως τάιμ άουτ. Αυτό δεν είχε αποτέλεσμα και η διαφορά μειώθηκε στους πέντε πόντους (69-64, 36'). Ένα μεγάλο σουτ του Κιθ Λάνγκφορντ και δύο καλές άμυνες από τον Παναθηναϊκό ήταν αρκετές για να φύγει με το ροζ φύλλο αγώνα (84-70).

Οι «εκτελεστές»: Ο Ντεσόν Τόμας με 15 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού και του παιχνιδιού, ενώ 14 πρόσθεσε ο Λάνγκφορντ. Εξαιρετική και η παρουσία του Λεκαβίτσιους με εννιά πόντους κι έξι ασίστ Για τους ηττημένους, κορυφαίος ο Γκάρι Μακ Γκιλ ο οποίος σταμάτησε στους δέκα πόντους και τα έξι ριμπάουντ, ενώ κέρδισε πολλές μάχες στις δύο ρακέτες, αλλά ήταν εξαιρετικά άστοχος στις βολές (2/7).

Με τη γλώσσα των αριθμών: Ο Παναθηναϊκός ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στον τομέα των ριμπάουντ, με αποτέλεσμα να ανανεώσει αρκετές επιθέσεις, έχοντας συνολικά 13 επιθετικά «σκουπίδια». Κακή αναλογία και για τις δύο ομάδες στις ασίστ με 22 από τους νικητές για 18 λάθη, αλλά μόλις 16 για 18 από τους γηπεδούχους. 

Δείτε το αναλυτικό στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ