21.3 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Άνετο «μπρέικ» του Παναθηναϊκού στο Περιστέρι

Ο Παναθηναϊκός νίκησε εύκολα εκτός έδρας το Περιστέρι με 91-68 κι έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στους τελικούς της Basket League.

Η ομάδα του Ρικ Πιτίνο δεν είχε δώσει επίσημο αγώνα για 25 ημέρες, αλλά δεν φάνηκε επηρεασμένη, την ώρα που οι γηπεδούχοι πάλεψαν όσο περισσότερο μπορούσαν, αλλά δεν θα μπορούσαν να κάνουν κάτι καλύτερο.

Οι κυπελλούχοι Ελλάδας θέλησαν να δείξουν από την αρχή τις προθέσεις τους και ξέφυγαν από νωρίς, παρά το νωθρό ξεκίνημα και την αστοχία των δύο αντιπάλων. Στο 10' οι «πράσινοι» ήταν μπροστά με 25-15, ενώ στο ίδιο μοτίβο συνέχισαν και στη δεύτερη περίοδο με αποτέλεσμα να ξεφύγουν στο ημίχρονο με διαφορά 18 πόντων (49-31).

Στην τρίτη περίοδο οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη θέλησαν να μπουν ξανά στον αγώνα και το κατάφεραν, καθώς μείωσαν στο 26' σε 48-56, όμως η αντεπίθεση τους δεν είχε συνέχεια, με το «τριφύλλι» να σοβαρεύεται απόλυτα στη συνέχεια. Στο 30' ο φωτεινός πίνακας του γηπέδου έγραφε 49-68.

Το τελευταίο κομμάτι του αγώνα είχε αποκτήσει διαδικαστικό χαρακτήρα, με τους δύο προπονητές να δοκιμάζουν πρόσωπα και σχήματα, δίνοντας χρόνο συμμετοχής και σε παίκτες που δεν είχαν παίξει πολύ. Η κόρνα της λήξης βρήκε τον Παναθηναϊκό άνετο νικητή με 91-68, έχοντας κάνει το πρώτο από τα τρία βήματα που χρειάζονται για την πρόκριση στους τελικούς της Basket League.

ΟΙ ΤΡΕΙΣ... ΣΩΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ: Ο Ντεσόν Τόμας ήταν εξαιρετικός και δεν τον επηρέασε καθόλου η αποχή των 25 ημερών. Ο Αμερικανός φόργουορντ αγωνίστηκε για 29 λεπτά και σε αυτό το χρονικό διάστημα σημείωσε 21 πόντους ενώ μάζεψε και 10 ριμπάουντ. Double double και από τον Νικ Καλάθη με 19 πόντους και 11 ασίστ σε 28 λεπτά, ενώ ο Ματ Λοτζέσκι έδειξε επίσης σε καλή κατάσταση με 13 πόντους. Από την πλευρά των γηπεδούχων ξεχώρισε ο Μπεν Μπέντιλ με εντυπωσιακό double double σταματώντας στους 19 πόντους και τα 13 ριμπάουντ.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Ο Παναθηναϊκός ήταν σαφώς πιο εύστοχος από το Περιστέρι κι αυτό έκρινε εν πολλοίς την αναμέτρηση, την ίδια στιγμή που οι γηπεδούχοι δεν είχαν καλή αναλογία ασίστ/λαθών.

Δείτε το αναλυτικό στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ