26 C
Athens
Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024

Άνετος ο Ολυμπιακός, ώρα για τελικούς!

Ο Ολυμπιακός "σκούπισε" τον Άρη με 79-65 και πέρασε στους τελικούς της Basket League όπου θα κυνηγήσει τον τρίτο συνεχόμενο τίτλο κόντρα στον "αιώνιο" αντίπαλο, Παναθηναϊκό. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν σοβαροί μετά τον χαμένο τελικό του Final Four και δεν διαπραγματεύτηκαν την υπόθεση νίκη.

Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου ξεκίνησαν καλύτερα και, με το 8-0 στα δυόμισι λεπτά, ανάγκασαν τον κόουτς Πρίφτη να καλέσει τάιμ άουτ. Οι Πειραιώτες δεν είχαν ανοίξει ακόμα τον ρυθμό την στιγμή που ο Άρης μείωνε σε 8-7. Τα σχεδόν διπλάσια ριμπάουντ (12-7) επέτρεψαν στον Ολυμπιακό να προηγηθεί στο δεκάλεπτο 22-13.

Η τριάδα Σπανούλη, Παπαπέτρου και Παπανικολάου οδηγούσε τους γηπεδούχους που βρέθηκαν στο +12, 33-21, στο 16’. Από τους φιλοξενούμενους ο Ξανθόπουλος είχε 6 πόντους με 2/3 τρίποντα. Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε 39-25 , με τον Ολυμπιακό να ψάχνει το καλάθι στον αιφνιδιασμό και τον Άρη να απειλεί με μακρινά σουτ. 

Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν να τρέχουν και στο δεύτερο μέρος και έφτασαν στο 49-27, έχοντας τον Πρίντεζη να τελειώνει με λέι απ και τον Μάντζαρη να σημειώνει 2/2 τρίποντα. Παρά τα… χτυπήματα του Κάμινγκς η διαφορά παρέμενε στα ύψη και ο Ολυμπιακός δεν δυσκολεύτηκε να προηγηθεί 65-49 στην τρίτη περίοδο.

Το μυαλό στους τελικούς είχαν οι γηπεδούχοι και ο Άρης μείωσε στους 11 χάρη στους Κάμινγκς και Χρηστίδη, την στιγμή που ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έβλεπε την ομάδα του να μην έχει καθαρό μυαλό. Ο ρυθμός έπεσε στα τελευταία λεπτά, που είχαν διαδικαστικό χαρακτήρα. Το 3-0 για τον Ολυμπιακό έγινε γεγονός με τελικό σκορ 79-65.

Η "ΕΚΡΗΞΗ": Ο Ιωάννης Παπαπέτρου το πήρε προσωπικά στο δεύτερο ημίχρονο και σημείωσε συνολικά 18 πόντους με 6/10 δίποντα και 2/4 τρίποντα ενώ κατέβασε και 5 ριμπάουντ.

ΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Οι 18 πόντοι που πέτυχε ο Ολυμπιακός στον αιφνιδιασμό ήταν ενδεικτικοί της διάθεσης για γρήγορο παιχνίδι και τρέξιμο στο παρκέ, σε αντίθεση με τους μόλις 2 του Άρη.Το συνολικό 47-33 στα ριμπάουντ δεν άφηνε περιθώριο στους φιλοξενούμενους για κάτι καλύτερο.

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.

Photo credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ