20.3 C
Athens
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024

Άνετος κι ωραίος ο Παναθηναϊκός (vids)

Ο Παναθηναϊκός ήταν εξαιρετικός κόντρα στην Άλμπα Βερολίνου στο ΟΑΚΑ και τη νίκησε εύκολα με 92-69, στην καλύτερη φετινή του εμφάνιση.

Με αυτό το ροζ φύλλο αγώνα οι «πράσινοι» έβαλαν τέλος στο αρνητικό σερί των διαδοχικών ηττών κι «ανέβηκαν» στο 5-9, ενώ οι φιλοξενούμενοι «έπεσαν» στο 6-8. 

Ο Παναθηναϊκός ήταν νωθρός στο πρώτο δίλεπτο κι έμεινε γρήγορα πίσω με 0-4, όμως αντέδρασε και με επιμέρους σκορ 14-2 προηγήθηκε με 14-6 κι ανάγκασε τον Αΐτο Γκαρσία Ρενέσες να καλέσει εσπευσμένα τάιμ άουτ. Το 17-8 μετατράπηκε σε 17-16, όμως οι γηπεδούχοι βρήκαν τις λύσεις και προηγήθηκαν 25-18 στο φινάλε της πρώτης περιόδου.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο φάνηκε ότι θα διεξαγόταν ντέρμπι μεταξύ των δύο αντιπάλων. Οι φιλοξενούμενοι έμειναν κοντά στο σκορ, όμως οι «πράσινοι» με μπροστάρηδες τους Ιωάννη Παπαπέτρου και Γιώργο Παπαγιάννη κατάφεραν να ξεφύγουν με 39-32, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου, με τη διαφορά των επτά πόντων να τους χωρίζει.

Το τρίτο κομμάτι του αγώνα ήταν αυτό στο οποίο οι πρωταθλητές Ελλάδας κυριάρχησαν απόλυτα. Το «κλειδί» της ανωτερότητάς τους ήταν η ευστοχία πίσω από τη γραμμή των 6,75μ., με τον Νεμάνια Νέντοβιτς να βρίσκει ρυθμό και να ευστοχεί σε τρεις «βόμβες». Η διαφορά έφτασε μέχρι και τους 15 πόντους (60-45), ενώ στο 30' ο φωτεινός πίνακας του ΟΑΚΑ έγραφε 66-52 και ο Παναθηναϊκός φαινόταν πολύ κοντά στη νίκη.

Στην τελευταία περίοδο το «τριφύλλι» συνάντησε αντίσταση μέχρι το 36', όμως στο τελευταίο τετράλεπτο ήταν ανώτερος και με επιμέρους σκορ 18-2, έφτασε στην τελική επικράτηση με 92-69.

ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΣ: Ο Ιωάννης Παπαπέτρου έχει αρχίσει να δημιουργεί παράδοση στις καλές εμφανίσεις κόντρα στην Άλμπα Βερολίνου. Ο αρχηγός των «πράσινων» ήταν εξαιρετικός με 22 πόντους, τέσσερα ριμπάουντ και ισάριθμες ασίστ. Καλή εμφάνιση και από τον Γιώργο Παπαγιάννη με 12 πόντους, 6 ριμπάουντ και 4 τάπες. Για τους ηττημένους προσπάθησε ο Νιλς Γκιφάι με 13 πόντους.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Ο Παναθηναϊκός σούταρε καλά σε βολέ (15/16), δίποντα (16/28) και τρίποντα (15/34), την ώρα που οι φιλοξενούμενοι ήταν μεν εύστοχοι στα τρίποντα (12/29), αλλά άστοχοι στα δίποντα (12/31), κάτι που έκανε ευκολότερο το έργο της ελληνικής ομάδας.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

Δείτε videos από το παιχνίδι:



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ