24.7 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Άνδρες και γυναίκες ζούν το όνειρο τους στο Παγκράτι…

Όχι δεν είχαν στόχο να κατακτήσουν κάποιο κύπελλο, ούτε είχαν οριοθετήσει ως στόχο τη διάκριση, αλλά ο Σεπτέμβρης του 2018 μπορεί να χαρακτηριστεί ως μήνας ορόσημο για το ιστορικό Παγκράτι, το οποίο πλησιάζει τα 90 χρόνια ζωής.

Οι «ροσονέρι» μόνο εύκολα δεν έχουν περάσει τα τελευταία χρόνια, και σίγουρα δυο καλές πορείες στον θεσμό του κυπέλλου δεν αλλάζουν τους στόχους του, με το αντρικό τμήμα να βρίσκεται για δεύτερη σεζόν στη Β' Εθνική, και με σχετικά χαμηλό μπάτζετ να διεκδικεί μια ευκολότερη σωτηρία από πέρυσι , ενώ το γυναικείο τμήμα, που βλέπει ένα τέκνο του να διαπρέπει με την Εθνική Γυναικών στο Παγκόσμιο της Ισπανίας (Αγγελική Νικολοπούλου) βρίσκεται κολλημένο στην Β' ΕΣΚΑ, έχοντας ως στόχο να πρωταγωνιστήσει την φετινή σεζόν.

Στο αντρικό τμήμα, στο οποίο έγινε εν μέρει ανανέωση, τα κλειδιά πήρε ο Δημήτρης Λιόγας, και είχε την ευκαιρία να δουλέψει, βλέποντας τα παιχνίδια του Κυπέλλου, όπως όλοι οι προπονητές, σαν δυνατά φιλικά προετοιμασίας. Μετά την χθεσινή (26/9) νίκη επί του Φαίακα Κέρκυρας στο Μετς, και τις προκρίσεις επί των Κρόνο Αγίου Δημητρίου (Β' Εθνική), Αμύντας (Α2) και Ψυχικό (Α2), περιμένει το Ανατόλια το Σάββατο (29/9), έχοντας μπροστά του την μεγάλη πρόκληση του Παναθηναϊκού. Αν τα καταφέρει να φτάσει στην Β' Φάση, θα είναι σαν να κατέκτησε το δικό του κύπελλο.

Τις γυναίκες ανέλαβε η Ντορίτα Δέδε και κατάφερε να το οδηγήσει στους τέσσερις του κυπέλλου ΕΣΚΑ, αποκλείοντας χθες στο κλειστό του Μετς, την ΑΕΝ Κηφισιάς, η οποία αγωνίζεται στην Α' ΕΣΚΑ και την περσινή σεζόν έλαβε μέρος στον τελικό με αντίπαλο τον Αμύντα. Τα κορίτσια της Δέδε επικράτησαν με 47-40, και πλέον θα αγωνιστούν με τον πανίσχυρο Εύνικο, ενώ ο Άρης Χολαργού υποδέχεται τον Ωρωπό, για μια θέση στον τελικό. Στις προηγούμενες φάσεις το Παγκράτι είχε νικήσει τα εκπαιδευτήρια Κωστέα Γείτονα, την Εστία Φιλίας, και τον ΓΑΟΚ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ