20 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Άμυνα, αυτή η άγνωστη λέξη…

Παίζοντας κάκιστη άμυνα για σαράντα λεπτά ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να νικήσει τη Χίμκι εκτός έδρας, γνωρίζοντας την ήττα με 103-86.

Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη έχει πλέον ρεκόρ 2-3 και στρέφεται στο εντός έδρας παιχνίδι της Πέμπτης (31/10) με την Αναντολού Εφές στο ΟΑΚΑ, ενώ οι Ρώσοι προελαύνουν έχοντας φτάσει στο 4-1.

«Καυτό» ήταν το ξεκίνημα της Χίμκι στην αναμέτρηση, με τους γηπεδούχους να μπαίνουν πολύ δυναμικά και να προηγούνται στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου δεκαλέπτου με διαφορές της τάξεως των πέντε πόντων. Ο Παναθηναϊκός όμως διατήρησε την ψυχραιμία του και βρίσκοντας λύσεις στην επίθεση κυρίως μέσα από τη ρακέτα προηγήθηκε με 29-25 στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου.

Η ομάδα του Ρίμας Κουρτινάιτις θέλησε να σφίξει την άμυνά της στη δεύτερη περίοδο και τα κατάφερε, όμως ξανά οι «πράσινοι» προς το φινάλε του ημιχρόνου κατόρθωσαν να σκοράρουν από κοντινή αλλά και μακρινή απόσταση και στο ημίχρονο είχαν προβάδισμα πέντε πόντων (55-50), έχοντας κατορθώσει με το εξαιρετικά μυαλωμένο παιχνίδι τους στην επίθεση να «καλύψουν» την αδυναμία τους στα ριμπάουντ. Και οι δέκα παίκτες που είχαν πατήσει παρκέ είχαν σκοράρει για τους πρωταθλητές Ελλάδας, ενώ ο Καλάθης είχε δώσει 8 ασίστ και ο Ράις 5.

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός... θυμήθηκε τον παλιό κακό του εαυτό. Χάνοντας τα αμυντικά ριμπάουντ και παίζοντας κακές άμυνες βρέθηκε αμέσως πίσω στο σκορ με 60-57, χάρη σε επιμέρους σκορ 10-2 των γηπεδούχων. Αντίδοτο σε αυτά τα δύο προβλήματα δεν βρήκε σε κανένα σημείο και στο 30', ο φωτεινός πίνακας της «Μιτίσι Αρίνα» έγραφε 77-73, με τη Χίμκι να έχει πλέον το μομέντουμ.

Αυτό φάνηκε και στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου όπου η Χίμκι έκανε νέο 10-2 και πήρε προβάδισμα 87-75, με τον Αργύρη Πεδουλάκη να καλεί αργοπορημένα τάιμ άουτ στο 34'. Η επίσης καθυστερημένη είσοδος του Φριντέτ έφερε δύο τρίποντα κι ένα σερί 7-0 των «πράσινων» για το 87-82, με τον Κουρτινάιτις να παίρνει εσπευσμένα τάιμ άουτ για να σταματήσει την αντεπίθεση του «τριφυλλιού». Οι γηπεδούχοι βρήκαν λύσεις, ο Πεδουλάκης δεν έκρινε σκόπιμο να πάρει τάιμ άουτ και κυριαρχώντας μέχρι το φινάλε του αγώνα, η Χίμκι έφτασε στην τελική επικράτηση με 103-86.

Ο «ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΣ»: Ο Αλεξέι Σβεντ εκμεταλλεύτηκε την τραγική άμυνα του Παναθηναϊκού και έβαλε στο ρελαντί 24 πόντους, μοιράζοντας παράλληλα και 7 ασίστ. Πάρτι και από τον Γιόνας Γερέμπκο με 14 πόντους έχοντας μόλις ένα χαμένο σουτ (4/5 δίποντα, 2/2 τρίποντα).

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Οι γηπεδούχοι είχαν 7/18 τρίποντα στο πρώτο εικοσάλεπτο και τελείωσαν με 15/29, δηλαδή είχαν 8/11 στο δεύτερο μέρος, εκμεταλλευόμενοι την κάκιστη αμυντική συμπεριφορά της ελληνικής ομάδας. Παρ' όλα αυτά για μία ακόμα φορά το πιο σημαντικό στατιστικό είναι τα 40 ριμπάουντ των παικτών του Κουρτινάιτις, με τους «πράσινους» να μαζεύουν όλα κι όλα 19.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ