23.2 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Άλωσε το Ρέθυμνο και ονειρεύεται το Λαύριο…

Την εντυπωσιακή του πορεία στην Basket League συνέχισε το Λαύριο το οποίο νίκησε εκτός έδρας το Ρέθυμνο στην παράταση με 77-75 (κ.α. 65-65), στον αγώνα που άνοιξε την αυλαία της 19ης αγωνιστικής.

Οι παίκτες του Χρήστου Σερέλη έχουν πλέον ρεκόρ 10-9 και μπήκαν στην πεντάδα, με τον Ήφαιστο Λήμνου να έχει ένα παιχνίδι λιγότερο. Στον αντίποδα, οι Κρητικοί γνώρισαν την πρώτη τους ήττα έπειτα από οκτώ διαδοχικές νίκες στο γήπεδό τους κι έπεσαν στο 8-10 διατηρώντας πάντως διαφορά ασφαλείας από τις δύο τελευταίες θέσεις...

Η αναμέτρηση είχε συγκλονιστική εξέλιξη καθώς οι δύο αντίπαλοι συμβάδιζαν στο σκορ σε όλη τη διάρκεια. Οι γηπεδούχοι φάνηκαν έτοιμοι να πάρουν τη νίκη όταν ξέφυγαν 58-51 στο 35', αλλά το Λαύριο βρήκε τις λύσεις κι επέστρεψε. Ο Άλμαν είχε την ευκαιρία να χαρίσει τη νίκη στην ομάδα του αλλά έβαλε μία βολή, στα 3'' πριν το τέλος και ο αγώνας οδηγήθηκε στο έξτρα πεντάλεπτο (65-65).

Εκεί το Ρέθυμνο προηγήθηκε 71-67, αλλά στη συνέχεια «κόλλησε» και οι λύσεις που βρήκαν οι φιλοξενούμενοι τους έφεραν σε θέση οδηγού. Έστω κι αν στο τέλος «καρδιοχτύπησε», το Λαύριο πήρε το διπλό και κάνει όνειρα οκτάδας.

ΨΥΧΡΑΙΜΟΣ: Ο Βασίλης Μουράτος ήταν ο παίκτης ο οποίος επέλεξε το Ρέθυμνο να στείλει στη γραμμή των βολών στο φινάλε της παράτασης. Ο διεθνής γκαρντ ήταν απόλυτα ψύχραιμος και με 4/4 ήταν κομβικός. Κορυφαίος του παιχνιδιού αλλά και μοιραίος στο φινάλε, ο εκπληκτικός Κόνερ Φράνκαμπ. Ο Αμερικανός γκαρντ σταμάτησε στους 31 πόντους, τα 8 ριμπάουντ και τις 6 ασίστ, ενώ στο τέλος της παράτασης αστόχησε στο σουτ της ισοφάρισης έπειτα από δική του χαμένη βολή και επιθετικό ριμπάουντ.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Ισορροπία στις περισσότερες στατιστικές κατηγορίες με τις δύο ομάδες να έχουν αρνητικό πρόσημο στην αναλογία ασίστ/λαθών. Η ευστοχία του Λαυρίου στις βολές (19/23) ήταν σημαντική, την ώρα που οι Κρητικοί είχαν μόλις 56% με 9/16.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ