24.7 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

«Άλωσε» το Ιβανώφειο ο Πανιώνιος με Σάμουελς και «πολυβόλα»

Τεράστια νίκη για τον Πανιώνιο ο οποίος έφυγε με το διπλό από την έδρα του Ηρακλή, επικρατώντας 101-96, έχοντας ηγέτη τον Σαμάρντο Σάμουελς και φοβερό ποσοστό πίσω από τα 6,75μ. Με ίδια χρώματα στις φανέλες τους οι δύο ομάδες!

Οι «κυανέρυθροι», στην πρεμιέρα του Λίνου Γαβριήλ στην άκρη του πάγκου τους έφτασαν στη δεύτερη διαδοχική νίκη τους στην Basket League. Στον αντίποδα ο «Γηραιός» έπεσε θύμα έκπληξης κι έχει ρεκόρ 3-2.

Από την αρχή του αγώνα ο Πανιώνιος έδειξε ότι δεν είχε καμία διάθεση να παραδοθεί εύκολα στον αντίπαλό του. Με την ψυχολογία στα ύψη έπειτα από τη μεγάλη νίκη επί του Ρεθύμνου πριν από μία εβδομάδα, οι Νεοσμυρνιώτες αντιστάθηκαν στο φουριόζο ξεκίνημα του Ηρακλή και στο τέλος του δεκαλέπτου το σκορ ήταν 20-17. Μάλιστα δεν σταμάτησαν εκεί, αλλά κυριάρχησαν στο δεύτερο κομμάτι της αναμέτρησης και πήγαν προηγούμενοι στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με 45-43.

Οι παίκτες του «ιστορικού» είχαν βρει πλέον ρυθμό στην επίθεση κι έδειχναν ασταμάτητοι, εκμεταλλευόμενοι την κακή άμυνα του Ηρακλή. Στο 30' ο φωτεινός πίνακας του Ιβανωφείου έγραφε 67-73 και πλέον οι γηπεδούχοι είχαν να διαχειριστούν και το άγχος. Στην τελευταία περίοδο οι άμυνες πήγαν... περίπατο, με τον Πανιώνιο να παραμένει ψύχραιμος και να πανηγυρίζει ένα διπλό πολύ μεγάλης σημασίας, στη μάχη που θα δώσει για την παραμονή, ξεπερνώντας μάλιστα και τους εκατό πόντους για το τελικό 101-96.

Ο Σαμάρντο Σάμουελς ήταν ξανά ο ηγέτης για τον Πανιώνιο τελειώνοντας τον αγώνα με 20 πόντους κι έξι ριμπάουντ. Η μεταγραφή του Τζαμαϊκανού σέντερ έχει αλλάξει άρδην την εικόνα της ομάδας της Νέας Σμύρνης. Για τους ηττημένους 20 πόντους πέτυχε ο συνήθης ύποπτος Ολιβιέ Χάνλαν.

Η ΓΚΑΦΑ: Όποιος έβλεπε τον αγώνα από την τηλεόραση ήταν δύσκολο να ξεχωρίσει τους παίκτες των δύο ομάδων. Σε μία πρωτόγνωρη γκάφα, αμφότεροι οι αντίπαλοι είχαν ως βασικό χρώμα το μπλε στις εμφανίσεις τους. Η μόνη διαφορά στις φανέλες ήταν ο Ηρακλής μπροστά είχε κι άσπρες ρίγες, ενώ ο Πανιώνιος στα πλάγια είχε κόκκινο χρώμα. Όπως και να' χει τα πράγματα ήταν δύσκολα. Κι όμως συνέβη το 2019.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Ο Πανιώνιος σούταρε με 60% στα τρίποντα (14/23) και δεν θα μπορούσε να ηττηθεί, εκτελώντας με τέτοιο ποσοστό. Παράλληλα οι «κυανέρυθροι» πήραν 26 πόντους από αιφνιδιασμό, με τις επιστροφές των γηπεδούχων να είναι απελπιστικά αργές.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ