24.1 C
Athens
Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου, 2024

“Άλωσε” τη Μόσχα και έκανε το 1-1 η Μπασκόνια (vids)

Η Μπασκόνια πάτησε γκάζι και έκανε το 1-1 απέναντι στην ΤΣΣΚΑ, επικρατώντας με 78-68 επί της ομάδας του στρατού. Οι Βάσκοι έκαναν το break και πήγαν τη σειρά στη Βιτόρια ενώ έδειξαν πως θα κάνουν τα πάντα για μία θέση στο Final Four.

Το πρώτο ημίχρονο έγραφε σχεδόν αποκλειστικά "Μπασκόνια". Οι Βάσκοι ήταν ανώτεροι σε όλο το πρώτο μισό του αγώνα κάνοντας ξεκάθαρη την πρόθεσή τους για "break" από τα πρώτα κιόλας λεπτά της αναμέτρησης. Ο Σέιβον Σιλντς άνοιξε λογαριασμό για την Μπασκόνια η οποία έφτασε τη διαφορά της με άνεση στο +9 (12-21, 7'). Το δεκάλεπτο έκλεισε με τους φιλοξενούμενους να έχουν το πάνω χέρι και τον Βανσάν Πουαριέ να κάνει το 18-27 με δύο εύστοχες βολές. Η ψαλίδα άρχισε να ανοίγει στο δεύτερο δεκάλεπτο με την Μπασκόνια να προηγείται μέχρι και με +14 (20-34, 13') και την ΤΣΣΚΑ να αδυνατεί να ακολουθήσει το ρυθμό των φιλοξενούμενων. Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη άρχισε να ανεβάζει ταχύτητες από το 14' και μετά με τους Ροντρίγκεθ, Χίγκινγς και Κλάιμπερν να μειώνουν τη διαφορά για τους Ρώσους στο -3 (31-34, 16'). Το τελικό 37-42 του ημιχρόνου διαμόρφωσε ο Ουίλ Κλάιμπερν με μία εύστοχη βολή.

Με την επιστροφή των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο, η ΤΣΣΚΑ συνέχισε το επιθετικό της σερί, φτάνοντας μάλιστα το παιχνίδι στον πόντο (47-48, 24'). Η Μπασκόνια αντέδρασε και αύξησε εκ νέου τη διαφορά της, με τον Λούκα Βιλντόζα να γράφει το 52-63. Το τελικό 52-66 της περιόδου διαμόρφωσε ο Νταρούν Χίλιαρντ με εύστοχο τρίποντο. To τέταρτο δεκάλεπτο είχε διαδικαστικό χαρακτήρα, η Μπασκόνια ωστόσο δεν έχασε τη συγκέντρωσή της και πήρε τη νίκη με τον Πουαριέ να διαμορφώνει το τελικό 68-78 με εύστοχο σουτ δύο πόντων.

Δεκάλεπτα: 18-27, 37-42, 52-66, 68-78

ΤΟ ΔΙΔΥΜΟ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ:

Βενσάν Πουαριέ και Νταρούν Χίλιαρντ ηγήθηκαν της νίκης της Μπασκόνια απέναντι στην ΤΣΣΚΑ. Ο Γάλλος φόργουορντ, έσπασε το ρεκόρ της Euroleague για τα περισσότερα ριμπάουντ σε μία σεζόν, μαζεύοντας συνολικά 15 ριμπάουντ ενώ την ίδια στιγμή είχε και 14 πόντους. Από την άλλη, ο Χίλιαρντ μέτρησε 16 πόντους και 3 ριμπάουντ.

ΣΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ:

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

Δείτε βίντεο από την αναμέτρηση:



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ