21.7 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Άλμπα-ΤΣΣΚΑ 90-93: Το κέρδισε σε μια ζαριά (pic, vids)

Η νίκη στο Βερολίνο επί της Άλμπα ήταν κάτι περισσότερο από αναγκαία για την ΤΣΣΚΑ. Προερχόταν από το πατατράκ της Τετάρτης κόντρα στην Ούνικς και στο τέλος του πρώτου γύρου της Ευρωλίγκας θα αγωνιστεί στη Μαδρίτη και το ΣΕΦ κόντρα στη Ρεάλ και τον Ολυμπιακό αντίστοιχα. Έτσι η επικράτηση επί της Άλμπα με 93-90 ήταν απαραίτητη για την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη. Ήρθε όμως με τον μέγιστο βαθμό δυσκολίας αφού οι Γερμανοί της έβγαλαν το λάδι μέχρι το τέλος.

 

Οι Γερμανοί μπορεί να μην έχουν βλέψεις για πλέι οφ όμως απέδειξαν στα προηγούμενα εντός έδρας παιχνίδια του ότι μπορούν να έχουν ρόλο ρυθμιστή για την οχτάδα, με νίκες όπως εκείνες με τη Μακάμπι και τη Μιλάνο. Σήμερα πάντως δεν τα κατάφεραν.

 

Η Άλμπα μπήκε πιο συγκεντρωμένη στο παιχνίδι με αποτέλεσμα να προηγηθεί με 8-2 και 15-9 στο πεντάλεπτο με επτά πόντους του Λο. Η αντίδραση της ΤΣΣΚΑ δεν άργησε και με επτά πόντους του Κλάιμπερν, ακολούθησε ένα σερί 12-4 που της έδωσε προβάδισμα (19-21 στο 9’). Στο τέλος της πρώτης περιόδου οι φιλοξενούμενοι ήταν μπροστά με 23-21.

 


Οι γηπεδούχοι προσπέρασαν ξανά και βρέθηκαν προηγούμενοι με πέντε στο 15’ (36-31) με τον Έρικσον να παίρνει τη σκυτάλη στο σκοράρισμα από τον Λο. Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη με μερικά λεπτά καλού μπάσκετ βρέθηκε όμως και πάλι μπροστά (43-48 στο 19’) αλλά στο φινάλε του ημιχρόνου υπήρχε απόλυτη ισορροπία (48-48).

 

 

 

 

Η εικόνα των δύο πρώτων περιόδων επαναλήφθηκε στην τρίτη, στα μισά της οποίας και με επιμέρους σκορ 17-10, η Άλμπα είχε προβάδισμα επτά πόντους (65-58). Η ΤΣΣΚΑ πάλευε να βρει και πάλι ένα ξέσπασμα για να μην βρεθεί σε μειονεκτική θέση πριν την τέταρτη περίοδο. Δεν μπορούσε όμως να βρει τρόπο να σταματήσει τον Λο και τον Έρικσον που είχαν μαζί 9/13 τρίποντα. Στο 30’ ωστόσο όλα ήταν ανοιχτά (73-69).

 


Τέσσερα λεπτά πριν το τέλος όλα έδειχναν… θρίλερ οι δύο ομάδες ήταν ισόπαλες στους 82 πόντους. Σενγκέλια, Κλάιμπερν και Χάκετ όμως έδωσαν στην ΤΣΣΚΑ προβάδισμα επτά πόντων (84-91 στα 1:36 από το τέλος). Η Άλμπα δεν τα παράτησε και πλησίασε στους τρεις (88-91 στα 39’’) και με βολές του Λο στον πόντο (90-91 στα 8’’). Ο Σβεντ έκανε το 90-93 με τον ίδιο τρόπο και η Άλμπα είχε μια επίθεση έξι δευτερολέπτων. Τόσο ο Ντα Σίλβα όμως όσο και ο Έρικσον μετά από επιθετικό ριμπάουντ ήταν άστοχοι.

 

 

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ: Χωρίς να βγάλει… μάτια ο Τορνικε Σενγκέλια έγειρε την πλάστιγγα υπέρ της ΤΣΣΚΑ. Ο Γεωργιανός προερχόμενος από τραυματισμό, έφτασε στο double-double με 12 πόντους και 10 ριμπάουντ ενώ «μίλησε» και σε κρίσιμα σημεία στο τελευταίο δίλεπτο.

 


ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η ΤΣΣΚΑ είχε πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων ενώ πήρε 16 πόντους από τα 18 επιθετικά της ριμπάουντ.

 

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

 


Photo Credits: Euroleague



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ