24 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Άλμπα-Ολυμπιακός 80-84: Ο Βεζένκοφ δεν τον άφησε να παραδοθεί (vids)

Ο Σάσα Βεζένκοφ έκανε το παιχνίδι της ζωής του στο Βερολίνο και ο Ολυμπιακός αρνήθηκε να παραδοθεί απέναντι στην Άλμπα, επικρατώντας με 84-80 και διατηρώντας όποιες ελάχιστες ελπίδες του απέμειναν στην Ευρωλίγκα, αφού και πάλι τα δεδομένα είναι εναντίον, διατηρώντας όμως μια ευχάριστη εικόνα μαχητικότητας για το τέλος της κανονικής περιόδου της διοργάνωσης, σε έναν αγώνα... καρμπόν με εκείνο με τη Ζενίτ.

Στα πρώτα λεπτά τα λάθη ήταν πολλά και η ποιότητα του αγώνα κάτω του μετρίου, αλλά σε εκείνο το διάστημα ο Έλις ξεχώρισε για τους φιλοξενούμενους, δίνοντάς τους ένα πρώτο προβάδισμα (4-9 στο 4'). Εκεί, όμως, ο Σίβα «ξύπνησε» τους συμπαίκτες τους απαντώντας με σουτ από την περιφέρεια, για να έρθουν και οι συνεργασίες του με τον Τίμαν, για να διατηρήσουν στο «τιμόνι» τη γερμανική ομάδα, απέναντι στη μονοτονία του Αμερικανού και του Βεζένκοφ (18-16).

Οι λύσεις των παικτών του Ρενέσες αυξάνονταν και μαζί τους και το προβάδισμα, φτάνοντας στο +7 κοντά στα μέσα του δεύτερου δεκαλέπτου (29-22 στο 14'). Σπανούλης και Πρίντεζης, ωστόσο, ανέλαβαν δράση με τη σειρά τους και ο ΜακΚίσικ ενεργοποιήθηκε στις δύο πλευρές του παρκέ, με αποτέλεσμα να ισορροπηθεί η κατάσταση κι ένα τρίποντο του Λαρεντζάκη να δώσει το προβάδισμα με ένα επιμέρους 2-10 στον Ολυμπιακό (31-32 στο 17'). Ο Ζαν Σαρλ έβαλε και το δικό του «λιθαράκι», αλλά το «κρεσέντο» του Σίβα συνεχίστηκε και κράτησε μπροστά την Άλμπα (42-37).

Ο Πρίντεζης πήρε πάλι το «όπλο» του στην αρχή της τρίτης περιόδου και οδήγησε τους Πειραιώτες σε ένα σερί 0-7, με το οποίο πήραν πάλι κεφάλι στο σκορ (42-44 στο 22'). Παίρνοντας πάλι δύναμη από τα μακρινά σουτ, όπως, η Άλμπα βρήκε τρόπο να αντιδράσει, αν και στην άλλη πλευρά επίσης ο Βεζένκοφ είχε τις απαντήσεις, με συνέπεια να υπάρξει ένα... πινγκ πονγκ για το προβάδισμα, το οποίο κατέληξε σε «Χ» για το τέλος του δεκαλέπτου από βολές του Τίμαν (62-62).

Με τον φόργουορντ των «ερυθρολεύκων» σε εξαιρετική κατάσταση, τον Σλούκα να «ενορχηστρώνει» ιδανικά και τον Λαρεντζάκη να δείχνει διάθεση, οι παίκτες του Μπαρτζώκα βρέθηκαν σε ξεκάθαρα πλεονεκτική θέση για πρώτη φορά στο ματς, παίρνοντας διψήφιο προβάδισμα στα μέσα της τελευταίας περιόδου (67-77). Σε εκείνο το σημείο, όμως, θα προκαλείτο ένα «μπλακ άουτ» για εκείνους στο επόμενο διάστημα, με ένα επιμέρους 7-1 να μειώνει τη διαφορά στους τέσσερις πόντους με τρίποντο του Φοντέκιο (74-78 στο 39'). Οι Γερμανοί έφτασαν και στην ελάχιστη τιμή (78-79), αλλά ένα τρίποντο του Βεζένκοφ «καθάρισε» το ματς για τον Ολυμπιακό στα 15" (78-82).

Δεκάλεπτα: 18-16, 42-37, 62-62, 80-84

Ο ΔΙΑΔΟΧΟΣ: Ο Σάσα Βεζένκοφ απέδειξε στο Βερολίνο πως είναι η επόμενη μέρα του Ολυμπιακού, πετυχαίνοντας 31 πόντους (4/9 δ., 6/7 τρ., 5/5 β.) με δέκα ριμπάουντ και τρία κλεψίματα, σε ένα φοβερό double double που έκανε τον Γιώργο Πρίντεζη να καμαρώνει.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα επιδόθηκαν σε ένα φοβερό «κρεσέντο» από μακριά, σημειώνοντας 14/30 τρίποντα, ήτοι 46.7%, γεγονός που τους κράτησε όρθιους μέχρι τέλους.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ