27.4 C
Athens
Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

Άλμπα-Μονακό 92-84: Ο κατήφορος σταμάτησε για τους Γερμανούς (pic, vids)

Ήταν η κόντρα δύο ομάδων που σχεδόν ξέχασαν τι σημαίνει νίκη στην Ευρωλίγκα. Η Άλμπα είχε χάσει τα έξι από τελευταία οχτώ και η Μονακό τα έξι από τελευταία επτά παιχνίδια της. Η Άλμπα έβαλε τέλος στον κατήφορο νικώντας με 92-84 αν και αυτό δεν μπορεί να θεωρηθεί αποτέλεσμα που αλλάζει τις προοπτικές της στη διοργάνωση. Οι Γερμανοί είχαν το πάνω χέρι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα ωστόσο η Μονακό βρήκε τον τρόπο να διεκδικήσει στο τέλος τη νίκη που όμως δεν άλλαξε χέρια.

 

Η Μονακό μπήκε εντυπωσιακά στο παιχνίδι αφού πριν τη συμπλήρωση τριών λεπτών προηγήθηκε με 10-2 αλλά η αντίδραση της Άλμπα ήταν άμεση αφού ισοφάρισε στους 15 πόντους στο 6’. Στο τέλος της περιόδου οι γηπεδούχοι ήταν μπροστά με δύο (23-21). Η δεύτερη περίοδος είχε διαφορετική εικόνα αφού έπεσε ο ρυθμός, με την Άλμπα να βάζει δύσκολα στην επίθεση των Γάλλων που σημείωσαν μόλις εννιά πόντους σε αυτό το διάστημα. Έτσι με το επιμέρους 17-9, οι γηπεδούχοι πήγαν στα αποδυτήρια με «αέρα» 10 πόντων (40-30). Το κατάφεραν με ένα 15-4 στο τελευταίο εξάλεπτο.

 

 

 

 

 

Με τον Ντονάτας Μοτεγιούνας ασταμάτητο –είχε 23 πόντους μέχρι τα μισά της τρίτης περιόδου- και τον Μάικ Τζέιμς να… σιγοντάρει, η Μονακό μάζεψε σχετικά γρήγορα τη διαφορά (51-46 στο 25’). Προσωρινά όμως αφού η Άλμπα απάντησε με ένα σερί 18-10 μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου, που της επέτρεψε να ξεφύγει με 13 (69-56). Βλέποντας την κλεψύδρα να αδειάζει, η ομάδα του Σάσα Ομπράντοβιτς έβγαλε γρήγορα μία ακόμη αντίδραση αφού μπήκε στην τελευταία περίοδο με ένα 12-5, με το οποίο μείωσε στους έξι (74-68) μετά από τρία μόνο λεπτά ενώ πέντε λεπτά πριν το τέλος όλα ήταν σχεδόν στην αρχή (76-74).

 


Ο Ζοσμαν με τρίποντο και ο Λο με πέντε προσωπικούς πόντους και ο Σίκμα με δύο βολές ξεκαθάρισαν την κατάσταση. Η Άλμπα άνοιξε την «ψαλίδα» στους οχτώ σε ένα σημείο από το οποίο δεν υπήρχε επιστροφή για τη Μονακό (88-80 στο 1:16 από το τέλος).

 

 

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ: Ο Λουκ Σίκμα σημείωσε κρίσιμους πόντους στο τέλος και είχε «γεμάτη» στατιστική με οχτώ πόντους, οχτώ ριμπάουντ, επτά ασίστ και δύο κλεψίματα σε μόλις 23 λεπτά συμμετοχής!


ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η Άλμπα εκτέλεσε με το εντυπωσιακό 71,9% στα δίποντα (23/32) ενώ είχαν και οχτώ ριμπάουντ περισσότερα (32 έναντι 24).

 

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

 

Photo Credits: Euroleague



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ