21.8 C
Athens
Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

Άλμπα-Μακάμπι 91-86:Τρίποντη «καταιγίδα» με Έρικσον (pics,vids)

Σε μια αναμέτρηση ωδή στο τρίποντο, η Άλμπα νίκησε την Μακάμπι με 91-86 στην Mercedes Benz Arena. Οι δύο ομάδες σούταραν με καταπληκτικά ποσοστά έξω από την γραμμή των 6.75,με την Άλμπα να αποδικνύεται απλά πιο... εύστοχη. Οι Γερμανοί πέτυχαν 15 τρίποντα συνολικά (52%) με τον Μάρκους Έρικσον να έχει 19 πόντους με 5 τρίποντα. Στην αντίπερα όχθη, οι Ισραηλινοί είχαν 11 τρίποντα, με αιχμή του «δόρατος» τον Σκότι Ουίλμπεκιν που τελείωσε τον αγώνα με 22 πόντους και 5 τελικές πάσες, αλλά δεν ήταν αρκετοί για να κερδίσουν την ευστοχία των Βερολινέζων. Οι γηπεδούχοι με την νίκη τους αυτή έφτασαν στο 4-8, ενώ για την Μακάμπι αυτή ήταν η 2η σερί ήττα μετά από εκείνη στο ΣΕΦ την προηγούμενη εβδομάδα και υποχώρησε στο 7-5. 

 

Στο ξεκίνημα της αναμέτρησης και οι δύο ομάδες έδειξαν διάθεση να παίξουν γρήγορα. Ο ρυθμός ήταν υψηλός, η Μακάμπι τελείωσε το πρώτο δεκάλεπτο με μόλις ένα φάουλ. Αυτό ωφέλησε την Άλμπα, η οποία πήρε ένα μικρό προβάδισμα τεσσάρων πόντων με τον Μάρκους Έρικσον να έχει πέντε πόντους σε αυτό το διάστημα. Η πρώτη περίοδος έληξε 21-17. Το ίδιο σκηνικό συνεχίστηκε και στη δεύτερη περίοδο, με την Άλμπα να έχει εκπληκτικά ποσοστά στην επίθεση (13/20 δίποντα, 5/12 τριπ.) και τους φιλοξενούμενους να κάνουν αρκετά επιπόλαια λάθη. Στην εξίσωση μπήκε και ο πανύψηλος (2,23) σέντερ της Άλμπα, Κριστ Κουμάτζε που είχε 8 πόντους με 2 ριμπάουντ. Με τους Γερμανούς λοιπόν να έχουν επιβάλει τον ρυθμό τους και την επίθεση τους να κάνει ότι θέλει στο παρκέ, οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 44-35. Στην τρίτη περίοδο είχαμε έναν άτυπο διαγωνισμό τριπόντων, με τις δύο ομάδες να ευστοχούν σε συνολικά 11 τρίποντα! Οι Μάρκους Έρισκσον και Σκότι Ουίλμπεκιν είχαν τη μερίδα του «λέοντος» με 3 ο καθένας. Μάλιστα από τους 20 πόντους των γηπεδούχων στο τρίτο δεκάλεπτο, οι 18 ήταν έξω από την γραμμή των 6,75, ενώ το σκορ πηγαίνοντας στην τελευταία περίοδο ήταν 65-58. Το τελευταίο ήταν εξίσου υψηλό σε σκορ. Οι Ισραηλινοί έριξαν τη διαφορά στους δύο, με καλάθι του Ζίζιτς και μπήκαν δυνατά στην διεκδίκηση της νίκης.Οι Ζούσμαν και Ερικσον κατά σειρά όμως, ευστόχησαν για τρεις και έδωσαν πάλι μια διαφορά ασφαλείας στην Άλμπα.Μετά από καλάθι του Νάναλι, η Μακάμπι αστόχησε στην επόμενη επίθεση με το σκορ στο 89-85, με τον Μάντο Λο να καθαρίζει την αναμέτρηση υπέρ των Γερμανών με δύο εύστοχες βολές.

 

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ: Μάρκους Έρικσον. Ο Σουηδός γκαρντ έδειξε για άλλη μια φορά πόσο δεινός «εκτελεστής» είναι. Πέτυχε 5 τρίποντα είχε 7/10 εντός πεδιάς και κάθε φορά που η Μακάμπι έκανε την αντεπίθεσή της, αυτός ήταν εκεί να βάλει ένα τρίποντο «μαχαιριά».

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Οι γηπεδούχοι πραγματικά ήταν φοβεροί στην επίθεση. Είχαν 15/29 τρίποντα (52%) ενώ σούταραν με 56% εντός πεδιάς. Η Μακάμπι βέβαια δεν πήγε πίσω, είχε 11/26 έξω από τα 6.75 (42%) απλώς δεν ήταν αρκετά να αποτρέψουν την ήττα.

 

 

 

Δείτε τα στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

 

 

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ