21.1 C
Athens
Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024

Άλμπα-Εφές 63-90: Με εικόνα πρωταθλήτριας (pic, vids)

Η πρώτη επιστροφή στην Κωνσταντινούπολη μετά την κατάκτηση του περσινού τίτλου, προσέφερε νίκη-ανάσα στην Εφές. Οι πρωταθλητές Ευρώπης υπό την πίεση του 2-6, κατάφεραν να νικήσουν την Άλμπα στο Βερολίνο με 90-63. Παραμένει βέβαια μακριά από τις θέσεις που οδηγούν στα πλέι οφ της Euroleague αλλά ψάχνει τρόπο να πατήσει το κουμπί της επανεκκίνησης.

 


Μετά από ένα νωθρό πρώτο πεντάλεπτο (16-10) και ένα υποφερτό δεύτερο πεντάλεπτο (21-20 στο 10’) εμφανίστηκε η Εφές της προηγούμενης διετίας. Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν πάτησε στο τέρμα το γκάζι και έκανε ένα επιμέρους 31-14 στη δεύτερη περίοδο για να κλείσει το ημίχρονο με προβάδισμα 16 πόντων (35-51). Είχε ήδη τρεις παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων (Μίσιτς, Σιμον και Πλάις).

 

 

 

 

Η τρίτη περίοδος άρχισε όπως η δεύτερη, με την Εφές φουριόζα. Μπήκε με σερί 12-5 για να στείλει τη διαφορά στο 20+ (40-63 στο 24’). Η Άλμπα αδυνατούσε να σταματήσει την ορμή των φιλοξενούμενων και να κάνει ένα σερί. Έτσι στο τέλος του δεκαλέπτου δεν υπήρχαν πια αμφιβολίες για τον νικητή (47-70).

 

 

Η Άλμπα δεν κατάφερε ούτε καν να μαζέψει τη διαφορά στα τελευταία λεπτά. Μείωσε μέχρι τους 19 αλλά τελικά δεν απέφυγε τη βαριά ήττα αφού οι σταρ της Εφές δεν έριξαν στροφές στο παρκέ.

 


ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ: Ο Βασίλιε Μίσιτς έκανε μία αρχοντική εμφάνιση αφού εκτέλεσε (19 πόντοι με 6/12 σουτ), δημιούργησε (9 ασίστ), μάζεψε ριμπάουντ (4), έκλεψε μπάλες (4).

 


ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Χαώδης ήταν η απόσταση των δύο ομάδων στα σουτ εντός πεδιάς, ειδικά στα τρίποντα. Η Εφές εκτέλεσε σαν στο σπίτι της με 41.4% έναντι του ισχνού 23.1% της Άλμπα.

 

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

 


Photo Credits: Euroleague, Efes twitter



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ